Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '15

 
Kategori
Okullar
 

Anadolu Lisesi nakilleri için geç kalmayın

TEOG Sınavı malumunuz 8. sınıfta olan çocukların Anadolu Lisesine girmek için atlamaları gereken bir sınav. Aileler ve çocuklar bir stresle o sınava hazırlanıyorlar. Tek amaçları var;  iyi bir eğitim veren kaliteli bir Anadolu Lisesine girmesi çocukların. O binbir emekle girilen Anadolu Liselerinden bu sene özel okullara geçiş oldu bu sene. Benim çevremde de arkadaşlarım aldılar çocuklarını hem de Ankara'nın en iyi lisesinden. Nedeni ise; 11-12. sınıftaki çocuklarının dersaneye gidemeyeceği düşünüldüğünde, sadece Anadolu Lisesi eğitimi ile, istedikleri  üniversiteyi kazanamama endişesi. Dersanelerin kapatılması Özel Okulların ekmeğine yağ sürdü diye düşünüyorum. Normalde senelik 5-6 bin vereceğin dersane ücreti Temel Lise adı altında, hem okul hem dersane eğitimi olarak  15-16 bine çıkarıldı. 

Bu durumda başta biz de panik olduk 11. sınıfa geçen oğlum için. Orta seviyede bir Anadolu Lisesine gidiyordu, mezunları da güzel yerlere yerleşmişlerdi ancak, herkes Temel Lise veya özel okula yönelince ister istemez o seçenekleri biz de düşündük. Semtteki iş merkezinde yer alan şimdi Temel Lise olan dersaneye gidip konuştuk neredeyse kayıt da yaptıracaktık ancak, Ahmet Can " ben okulumda kalacağım o dersanede liseyi okumak istemiyorum" dedi. Biz de vazgeçtik ve Anadolu Lisesinde devam etmesine, gerek duyarsa özel ders aldırmaya karar verdik.

Ağustosun son günlerinde arkadaşının, Ankara'daki en iyi Anadolu Liselerinde boş kontenjan olduğu ve taban puanlarının düştüğünü öğrenince nakil için başvurduk. Her ay, bir okul için nakil başvurusu yapılıyor ve diğer ayın ilk günü sonuç açıklanıyor. Nakil için çocuğun okuduğu okula bizzat gidip dilekçe veriyorsunuz. Oradaki öğretmenler sistemden giriş yapıyorlar ve nakil başvurusu yapılmış oluyor.

Geç kalmadan sizler de araştırın belki de çocuğunuz için daha iyi bir okula nakil yaptırabilirsiniz.

Sonuç olarak biz bu işlemden memnun kaldık oğumun yeni okulu inşallah ona güzellikler ve başarılar getirir.

 
Toplam blog
: 306
: 1007
Kayıt tarihi
: 29.01.08
 
 

Çevre Mühendisiyim. Kitap okumayı, film izlemeyi, yazı yazmayı seviyorum. 2 erkek çocuk annesiyim..