Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '11

 
Kategori
Güncel
 

Anadolu'nun mermeristanlıları

Anadolu'nun mermeristanlıları
 

Anadolum... Binlerce yıldır uygarlıkarın hem buluşma ve hem de çatışma noktası olmuş ve hiçbir zaman, - üstüne basarak söylüyorum - ama hiçbir zaman homojen bir kültür yapısı olmamış muhteşem ve eşi benzeri olmayan toprak parçası

Anadolu’nun tarihine ve bir anlamda da bugünkü kimliğine şekil verenler kimisi en azından başlangıçta tamamiyle özgün ve zamanla Anadolu kültürünün vazgeçilmez parçaları haline gelen yüzlerce uygarlık olmuş. Kimisi taş üstünde taş koymamış eline geçen herşeyi yakıp gitmiş, kimisi de burayı yurt edinmiş ve yerleşik hayatın bir parçası olmuş. 

Anadolu’nun yerel Ana Tanrıça’sı Anadolu’yu işgal eden Yunanlıların Artemis’ine dönüşmüş. Hitit tapınaklarınin 12 tanrısı, Hristiyanlar’ın 12 havarisi ve Aleviler’in 12 imamı olmuştur. Buna benzer örnekleri burada yazmaya kalksak sayfalar yetmez. 

Kendilerine Laz demişler, Çeçen demişler, Kürt demişler, Türk demişler, Rum demişler, Ermeni demişler, Alevi demişler, artik ne demişlerse demişler, ve acısıyla ve tatlısıyla Anadolu’yu Anadolu yapan kültürün bir parçası olmuşlar. Ve ayrıca en son baktığımda hiçbir kaynakta Anadolu’ya “Mermeristan“ denilmiş olduğuna rastlamadım. 

Türkiye’nin halk dansının, insanlarının hayatının, dillerinin ve dini inançlarınin neye benzediğini soran yabancılara direkt bir cevap verebilir misiniz? Anadolu tarihinin binlerce yılda yarattığı bir kültür mozaiğini görmezden gelerek verebilirim diyenler varsa, onlara yaşadıkları toprakların tarihini daha yakından irdemelerini tavsiye ederim. Bu tür sorulara tek cümlelik cevaplar verememiz bizi biz yapan on önemli özelliklerden birisidir

Aynur Doğan, İstanbul Caz Festivali kapsamında düzenlenen “Suyun Kadınları-Mujeres de Agua” adlı konserde Kürtçe aşk şarkıları söylemiş ve bir “grup“ tarafından protesto edilmiş. 

Aynur Doğan, yasadışı olmayan Kürtçe şarkılar söylemiş. Bu ülkede Kürtçe şarkı söylemek yasak değil. 

Aynur Doğan, Kürtçe konuşmuş. Bu ülkede Kürtçe konuşmak yasak değil. 

Aynur Doğan, Kürt kimlikli bir Türkiye sanatçısı. Bu ülkede Kürt olmak da yasak değil. 

Aynur Doğan’ın halen neden protesto edildiğini ve ne yanlış yaptığını bilmiyoruz. Bu protestocuların, Kürtçe şarkıların söyleneceğini bildikleri bir konsere neden gittiklerini de bilmiyoruz. 

Ama Aynur Doğan’ı protesto eden Mermeristanlıların bilerek ya da bilmeyerek kimlere hizmet ettiklerini gayet iyi biliyoruz. Bugün Kürt çocuklarını dağa çıkarmaya ya da dağda kalmaya ikna etmeye çalişan kişilerin ellerine propaganda malzemesi vermişlerdir. 

Yazıklar olsun. 

 
Toplam blog
: 7
: 837
Kayıt tarihi
: 23.06.11
 
 

Seyahat ve turizm benim özel ilgi alanım ve Turkey Travel Hub adli bir Türkiye gezi ve tanıtım si..