Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '11

 
Kategori
Güncel
 

Anadoluyu vermeyeceğiz…

Anadoluyu vermeyeceğiz…
 

Başlığa bakıp, “hadi canım sende kim alabilir bizden Anadolu’yu” demeyin sakın. Güzel yurdumuz elimizin altından kayıp gidiyor. Belki harita üzerinde bir yere gitmeyebilir. Ama yaşamımız birilerini zengin etme adına, birilerinin modern oyuncaklarının çalışması adına elimizden alınıyor. Sanırım anladınız. HES denen yıkım projelerinden bahsediyoruz.  

Tutturmuşlar, derelerden enerji elde edip açığımızı kapatacağız diyorlar. Türkiye’nin ekolojik dengesinin bozulmasına sebep olan, milyonlarca ağaç kesilen, daha kötüsü yöre insanlarının yaşam hakkını elinden alan bu projeden hedeflenen fayda yaklaşık kaçak ve kayıp enerji kadar. Doğamızın dengesinin yok edilmesindense kaçak enerjiyi önleseler fayda eşit olacak. Ona ne güçleri yetiyor, ne de siyasi düşünceleri. Bir tarafta kaçak elektrik kullanana müsamaha edilirken diğer tarafta HES’ler karşı çıkanların karşısına kolluk kuvvetleri çıkarılıyor. Halkın güvenliğini sağlamakla görevli kolluk güçleri bir takım zenginin çıkarlarını halka karşı koruyor.  

Bu HES lerden en çok zarar gören Karadeniz bölgesi halkımız bu güne kadar neden kendilerinin ölüm fermanını imzalayanlara oy verdi bilemeyiz. Ama artık uyanmış gibi görünüyor. Umarım hesabı seçimlerde soracaklardır. Aşağıda vereceğimiz linklerdeki video yu mutlaka izleyin ve izlettirin.  

anadolunehirleri.org/?tr.html,  

vimeo.com/?vermeyoz/?film  

anadolunehirleri.org/?filmHD.zip,  

anadolunehirleri.org/?film.zip,  

İzmir 2011-03-16  

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..