Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '07

 
Kategori
Tarih
 

Anafartalar kahramanı Atatürk

Anafartalar kahramanı Atatürk
 

Türkiye'nin kendine olan güvenini kazanmasında en önemli etken olan Çanakkale savaşının, kahramanlık destanının, bir kez daha anımsanması, kutlanması bu günlere denk düşüyor.

Bütün dünyanın kabüllendiği Mustafa Kemal'in savaş dehasını ortaya koyduğu unutulmaz bir zafer.

"Dünyaya yüzyılda bir dahi gelir, o da Türk ulusuna nasip oldu; ne yapsak asla yenemezdik" sözünü en yüksek perdeden İngilizlere söyleten Atatürk.. Anafartalar kahramanı olarak tarihe İkiyüzelliüçbin şehidin kanı ile yazılan bir destan.

Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlarının, zaferi gölgelemek için ilahi güçlere dayandırma gayretlerine rağmen Atatürk tartışılmaz bir şekilde düşmanlarınında saygısına kazanmıştır. Bu gün tarihi ve kazanılan zaferleri daha bir heyecan ile okumakta yarar var.

Anıtkabir'e yapılan milyonlarla ifade edilen ziyaretler, satışı yüzbinlere ulaşan "Nutuk" gelecek için umut ile bakmamız gerektiğini anlamayan beyinlere mesaj olarak vurguluyor.

Hepimiz biliyoruz bu günlerde taassubun karanlığına bulaşmış beyinler herkesten çok Atatürkçü nutuklar verecekler. Ancak, yurttaş artık kimin neyi niçin söylediğini algılayabilecek yeterliliktedir, olmalıdır.

Kurtuluş savaşından sonra doğru dürüst basit bir duvar bile örebilecek yeterlilikte insan bulunamaz iken; eğitim ve ekonomik alanda ulaşılan çözümler ile ulusun geleceğe güven ile bakmasını sağlayan Atatürk'ü anlamak için, bu gün siyasi iklime egemen olanların başını ellerinin arasına alıp düşünme vaktidir. Doğal olarak bu düşünme erdemini gerçekleştirecek olanlar ; her türlü bireysel , partisel, beklentilerini bir kenara atıp ülkeye ve dünyaya O'nun ilke ve devrimlerini içselleştirirek bakmalıdırlar. Ancak o zaman sözü edilenlerin gerçekkten vatansever olduklarına kanaat getirmemiz mümkün olacaktır.

Atanın yaratmak istediği " Cumhuriyet" yıllardır her türlü saldırıya rağmen dimdik ayaktadır. İlkeleri ve devrimleri halkın ezici bir çoğunluğu tarafından benimsenmiş, içselleştirilmiştir.

İstanbul işgal altındayken mandacılar, teslimiyetçiler, ver kurtulcular ve daha bir sürü zihniyet Ulusal Kurtuluş Savaşını baltalamaya çalışırken bu gün değişen fazla bir şey yok!

Onun için Çanakkale zaferini, 23 Nisan'ı, 19 Mayıs'ı daha bir coşku ile kutlamak, paylaşmak ; hepimizin bu ülke uğruna kanıyla toprağı sulayan geçmişimize, tarihimize en önemli ödevimizdir.

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..