Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '15

 
Kategori
İnternet
 

Anahtar kelime planlaması aşamaları

Anahtar kelime planlaması aşamaları
 

Anahtar Kelime Planlaması Aşamaları


Web sitelerinin ortak amacı arama motorlarında başarı sağlayan bir yapıya sahip olmak ve daha çok kullanıcıya hizmet vermek olduğundan dolayı bu web siteleri sağlam bir SEO altyapısına sahip olmak için çalışma yapmak zorundalardır. Web sitelerinin yapacakları SEO çalışmalarının en başında anahtar kelime çalışması olmalıdır. Yani anahtar kelime planlaması aşamalarını bilmeden yapılacak olan SEO çalışmaları web sitelerinin arama motorlarında başarısız olmalarına neden olacaktır. Bundan dolayı anahtar kelime planlaması aşamaları bilerek yapılan çalışmalar her zaman için web sitelerini başarıya taşıyacak ve daha verimli anahtar kelime çalışmaları yapmalarını sağlayacaklardır. Bu da anahtar kelime çalışmaları daha güçlü olan web sitelerinin arama motorlarında daha başarılı olmaları anlamına gelmektedir.
 
Arama motorlarında başarı sağlamak için en önemli çalışma olan anahtar kelime çalışmaları en ince ayrıntısına göre çalışılmalı ve arama motorlarında başarı sağlanmalıdır. Anahtar kelime seçimi yaparken çok dikkat edilmeli ve kullanılan anahtar kelimelerin mutlaka analizi yapılmalıdır. Yani anahtar kelime planlaması aşamaları çalışmasına başlarken önceliğiniz analiz olmalıdır. Arama motorlarında daha az kelime ile daha çok başarı sağlamak mümkün olduğundan dolayı hem arama motorlarında üstün olan değerli anahtar kelimeleri kullanmalı hem de kullanıcılar tarafından bakılarak hedef anahtar kelime seçilmelidir. Bu sayede arama motorlarında daha üst seviyelere çıkılabilir ve daha çok ziyaretçi sayısına ulaşıla bilinir. Bundan dolayı web sitelerinin SEO çalışmaları yaparken mutlaka anahtar kelime planlaması aşamalarını bilmeleri gerekmektedir. Ayrıca anahtar kelime çalışmaları yaparken rekabet analizi de çok önemli olacaktır. Çünkü rakiplerinizin kullandığı anahtar kelimeleri tespit ederek onları geride bırakma şansınız olacaktır. Bu çalışmalar size sürekli olarak avantaj sağlayacağından dolayı mutlak suretle anahtar kelimelerde rekabet analizi yapmanız gerekmektedir. Bu çalışmalar sayesinde rakiplerinizi de geride bırakma şansını elde edeceğinizden dolayı anahtar kelime planlaması aşamalarında rekabet analizi büyük yer tutmaktadır.
 
Arama motorlarında başarı sağlamak ve daha büyük bir kitleye hitap edebilmek için yapılan anahtar kelime çalışmalarında içerik analizi ile beraber yürütülen anahtar kelime çalışmaları daha çok fayda sağlayacaktır. Bu da ürün içeriğinin yanında özellik ve marka isimleri kullanarak içeriği derinleştirmek demektir. Bu sayede kullanıcı ürün adı girdiğinde de, marka ismi girdiğinde de, özellik üzerine arama yaptığında da sizin üst sıralarda olma şansınız olacaktır. Bu da size uzun soluklu başarılar sağlayacak ve rakiplerinizden daima bir adım önde olmanızı sağlayacaktır. Bu da rekabette anahtar kelime planlaması aşamalarını bilmenin ne kadar önemli olduğunu size gösterecektir. SEO çalışmalarında küçük dokunuşların büyük değişikliklere yol açtığını düşünecek olur isek bir anahtar kelimenin bile önemli olduğu gerçeğini görebilişiniz. Bundan dolayı anahtar kelime çalışmaları yaparken her adım izlenmeli ve anahtar kelime planlaması aşamaları mutlaka bilinmelidir. Bu sayede rekabette başarı sağlanabilir ve başarınız daimi olabilir.
 
Yapılan anahtar kelime çalışmaları tamamlandıktan sonra mutlaka analiz edilmesi gerekmektedir. Bunun sebebi ise sürekli değişen arama motoru algoritmalarına ayak uydurulması gerekliliğidir. Başarı sağlamak için sürekli çalışma ve güncelleme gerekmektedir. Bundan dolayı da anahtar kelime planlaması aşamaları çalışmaları yapılırken analiz her adımda uygulanmalı ve başarı sağlamlaştırılmalıdır. Yayınlanan içeriklere en uygun anahtar kelimeler kullanılarak yapılan çalışmalar size oldukça başarı sağlayacak olmak ile beraber bu çalışmaların sonucunda hem rakiplerinizi geride bırakabilecek hem arama motorlarında başarı sağlayabilecek hem de daha fazla ziyaretçi sayısına ulaşabileceksiniz. Yani doğru bir anahtar kelime planlaması sayesinde başarılı olmak daha kolay olacağından dolayı anahtar kelime çalışmalarında taviz verememeniz gerekmektedir.
 
Toplam blog
: 60
: 7239
Kayıt tarihi
: 31.07.14
 
 

Mühendisim.  Kendimi geliştirmeyi ve hobilerimle uğraşmayı çok severim. Sürekli seyahat eden, bol..