Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '08

 
Kategori
Spor
 

Anahtarı SEMİH'te : 3-0

Anahtarı SEMİH'te : 3-0
 

***Kilit biraz geç açıldı...***



Turkcell Süper Lig'in 27. hafta açılış maçında, Fenerbahçe kendi sahasında Kasımpaşaspor'u ağırladı. Aslında Kasımpaşaspor güzel oynuyor, ama 19 puanla son sırada, üstelik bize karşı en centilmen takım. Her fırsatta Fenerbahçe'ye Şampiyonlar Ligi'nde başarılar diliyorlar.

Yine alışılagelmiş bir Fenerbahçe maçı izledik. İlk 15 dakika oyunu kontrol altında tuttu ve dengeledi. Birkaç gol pozisyonu da buldu ama bir türlü olmadı. Sonra ilk yarı sonuna kadar ve hatta 67. dakikaya kadar başabaş mücadele oldu. Bazı dakikalarda Kasımpaşa, neredeyse Chelsea gibi oynadı, yani yorumcuların deyimi ile maçı kilitledi.

Kezman yalnız kaldı ve atışları zayıftı, sadece çok sert bir şutu vardı direkten dönen. Kaptan Alex, ceza sahasında kısa paslarda çok top kaybetti, son bölümlerde süperdi Alex. Belki de serbest vuruş ve köşe vuruşu en az olan maçtı bu maç. Yine Uğur ve Gökhan, diğer maçlara göre tutuk oynadılar, Aurelio iyi oynadı. Edu ve Lugano da iyi savunma yaptılar, Vederson'a çok iş düşürmediler.

İkinci yarıda Selçuk çıktı, Semih girdi. Ben önce Selçuk çıkar, Maldonado girer diyordum, farklı bir uygulama yaptı Arthur Zico. Sonra Uğur Boral'ı alıp Maldonado'yu soktu oyuna. Bu anlamda herkesi şaşırttı. Semih'in girmesiyle oyuna tempo geldi. O dakikaya kadar çok pozisyon oldu ama bir türlü kaleye girmedi. 67. dakikada Semih'in güzel pası Gökhan Gönül'ün ayağından asist olarak Alex ile buluştu ve filelere gitti. Fenerbahçe'nin golleri bir başka güzel, rastlantısal değil, adresten teslim.

Sonra 85. dakikada bu sefer tersi oldu Alex'in gönderdiği top kaleciden döndü ve takipte olan Semih kaleye yolladı. Kasımpaşa'nın kalecisi Tolga da çok iyi idi. Kaleci Serdar'ın da hakkını yememek gerek. Son bölümlerde çok iyi kurtarışları oldu. Şimdi haftaya derbide Volkan mı, Serdar mı seçmek zor olacak. Her ikisi de süper.

Fenerbahçe ilk yarıda zorlandı ya da öyle gözüktü, ama kendilerine güvenleri tamdı. Cuma maçı olması, belki de tribünlerin tam dolu olmaması olumsuz etkiledi onları. Taraftar desteği azdı bu akşam, sesler kısıktı, yoksa Chelsea maçına mı sakladılar enerjilerini?

Ayrıca 4 tane oyuncu sarı kart sınırında olduğu için ikili mücadeleye girmediler. Deivid de Souza, gereksiz bir kart gördü, haftaya derbide yok. Ama son dakikada (90+3) gol atıp kendini affettirdi.

Cuma akşamı maçları bir yönden güzel. İşini bitir, rakipleri bekle. Puan 60, gol sayısı 59 oldu, hem de hiç penaltı kullanmadan. Şimdilik ilk sıradayız. Artık averaj sorunu kalmadı gibi. Beşiktaş'a bağlı liderlik. Düğüm haftaya çözülür.

Şampiyonluk yolunda emin adımlarla ve iyi gidiyor Fenerbahçe, çok şükür! Güzel bir maç izledik, Kasımpaşa'yı tebrik etmek gerek, oyunun çirkinleştirmediler.

Hepinize iyi hafta sonları! Sevgiler-selamlar!


Resim alıntıdır:

http://www.fenerbahce.com/haberler/27676.php

 
Toplam blog
: 480
: 2046
Kayıt tarihi
: 27.03.07
 
 

Üstkimliği ile insan, altkimliği yeterince kalabalık birisi; Eş, anne, öğretmen emeklisi. Doğa, H..