- Kategori
- Yöresel Yemekler
- Okunma Sayısı
- 4251
Analı kızlı köfte

Antep yöresine ait, değişik bir tadı var, ben analı kızlıyı
keşfedeli bayağı oluyor, ara sıra yapıyorum, siz de deneyebilirsiniz...
Urfa ve Antep yöresinin yemekleri, kebabları çok leziz ve onların ,
malzemeleri de çok değişik, acı biberleri, turşuları, salçaları
hiç tanıdık da yok ki oralar da göndersin bize....
MALZEMELER
500 gr çiğköftelik kıyma,
250 gr az yağlı kıyma,
1 kg kemikli kuzu eti,
100 gr iri çekilmiş ceviz,
300 gr nohut,
½ kg köftelik bulgur,
3 adet büyük soğan,
1 çorba kaşığı domates salçası,
1 çorba kaşığı tereyağı,
2 adet limon,
1 çorba kaşığı nane,
1 çay kaşığı tuz.
HAZIRLANIŞI
Akşamdan ıslatılmış nohut, et, biber, domates salçası ve küp şeklinde doğranmış 1 adet soğanı bir tencereye alın. Üzerini kapatacak kadar su ve tuz ilave ederek pişirin. Başka bir kapta az yağlı kıymayı suyunu bırakıncaya kadar kavurun. Küp şeklinde kesilmiş 2 adet soğanı da kıymaya ilave ederek kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve cevizi ilave edin ve soğumaya bırakın. Çiğköftelik kıyma, ince bulgur, tuz ve karabiberi az su ilavesiyle macun kıvamına gelecek şekilde yoğurun. Hazırladığınız bu harcın bir kısmını ayırdıktan sonra misket büyüklüğünde köfteler yapın. Kalan kısmından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak içini oyduktan sonra içli köfte yapar gibi içine cevizli harçtan ilave ederek kapatın. Köfteleri bir süzgece alın. İçinde su kaynayan bir tencereye bu süzgeci yerleştirin. Bir süre haşladıktan sonra, daha önce hazırlamış olduğunuz salçalı et suyuna süzerek alın. 2 limonun suyunu sıkın. Tereyağını eritin, naneyi yağda biraz çevirin ve yemeğinizin üzerine döktükten sonra servis yapın.
AFİYET OLSUN
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

Gerçekten değişik bir tad olduğu görülüyor ama biraz uğraş ve beceri gerektiriyor. Ama tadmak lazım..Ellerinize sağlık..sevgi ve saygılarımla..
Mehmet EREN 15.06.2007 2:09- Cevap :
- :)) Teşekkür ederim SAYGILARIMLA 15.06.2007 14:29
Evet haklısınız güzel ve değişik bir tat.Yemek kursuna gitmiştim liseyi bitirdikten sonra öğrenmiştim ama meşakkatli bir yemek tadı güzelllll sevgiler
Meral Yağcıoğlu 14.06.2007 14:50- Cevap :
- SEVGİLİ MERAL HANIM Afiyet olsun evet biraz uğraştırıyor ama, yedikten sonra zahmetine değiyor. TEŞEKKÜRLER.. 14.06.2007 18:01