Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '14

 
Kategori
Basketbol
 

ANALİZ – Galatasaray Liv Hospital

         Galatasaray Liv Hospital yeni sezon öncesi geçen sezona göre çok derinlikli bir kadro oluşturdu. Arroyo-Erceg takımda kalırken, tecrübeli forvetler Pocius-Micov transfer edildi, şu ana kadar beklenenin çok altında kalan tecrübeli Vougouikas ile yeniden anlaşılan Jawai pivotta Furkan Aldemir’i yedeklediler, Aradori-Nolan transferleri dışında Sinan-Gönlüm-Ender de yerli rotasyonunu oluşturdular.

               

                Sezon başı: Bu bölümde Türkiye Kupası Elemeleri ve ligdeki Uşak Sportif maçı oynandı, Galatasaray bu maçlardan istediği sonuçları almayı başardı ama oynanan oyunun çok etkileyici olduğunu söyleyemeyiz, Aradori-Voug dışarıda kaldılar.

 

                Kızılyıldız-Banvit maçları: Bu iki yenilginin özellikle ilk maçında GS çok kötü oynadı, 12.dakikada maçtan kopan ve kendisinden zayıf olan rakibiyle mücadele edemeyen Galatasaray’ı geçen sezon hiç görmemiştik… Banvit deplasmanında biraz daha iyi oynayan GS, rakibin hatalarına karşı bir türlü öne geçemedi ve son saniyede yenildi. Bu maçta Arroyo-Aldemir ikilisi dışında ciddi reaksiyon gösteren oyuncu göremedik.

 

                Valencia-Eskişehir maçları: Galatasaray zor geçmesi beklenen Valencia maçını ilk yarısıyla çok kolaylaştırdı. Valencia’nın saçmasapan şut tercihleriyle farkı 20 sayının üstüne kadar çıkaran GS ikinci yarıda yoruldu ve Valencia maça ortak oldu, son bölümde savunma eforu galibiyeti getirdi… Ligin en kötü performans sergileyen takımı Eskişehir karşısında ilk yarıda farkı çift hanelere taşısa da maçı koparamayan Galatasaray ikinci yarıda daha iyi oynadı ve maçı bitirdi.

 

                Nolan Smith olayı: Bence yanlış bir transfer tercihi olan Nolan Smith takımda kaldığı kısa dönemde iki disiplinsizliğe imza attı. Türkiye Kupası Elemeleri sırasında twitter’dan ”Maçtan bir gece önce otelde geçirilen geceler. 18 yaşında kolej takımında bile böyle bir şey yapmıyorduk. Kızgın mıyım? Oldukça!” şeklinde bir mesaj paylaştı. Bu ifade direkt olarak takımdan gönderilmesine neden olmadı ama Nolan’ın kredisini tüketti. Banvit maçının ilk yarısında kenara gelirken havluyu Ergin Ataman’a fırlattı ve bu da Nolan’ın sonu oldu. Maç içinde Ataman tepkisini gösterdi, maç sonunda da yaptığı açıklamalarla Nolan’ın kadro dışı bırakıldığını söyledi. Nolan sonradan sözde özür diledi ama özürü de özür değildi! ‘’Bu hareketi yapmayacağımı herkes bilir, öyle göründüğü için özür dilerim’’ gibi garip bir açıklama yapan Nolan, Ataman tarafından da gerekli bir şekilde değerlendirildi ve affedilmedi, takımdan gönderilmesine karar verildi.

 

                Furkan Aldemir: Furkan geçtiğimiz sezona göre daha efektif oynuyor. Galatasaray’ın kazandığı maçlarda en etkili olan oyuncu oldu ama soru şu, Furkan oyununu ne kadar çeşitlendirdi? Bu sorununun cevabını ‘çok az’ olarak yanıtlayabiliriz, orta mesafe şutu yok, serbest atış çizgisinden biraz daha iyi şut atıyor ve savunmada daha etkili, daha fazla bloğa çıkıyor ama en önemlisi, Carlos Arroyo ile olan uyumunu arttırdı ve ikili oyuncuları daha iyi oynuyor; takımın diğer pivotlarından Ian zaten ligde oynamıyor, şu anda Euroleague için de yetersiz; Jawai de fazla süre alamıyor ve Furkan’ın üstün performansı olmasa pivot bölgesi boş kalacak… Kendi pozisyonunda oynayan oyuncuların formsuz olmalarının Furkan Aldemir üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu düşünüyorum…

 

                Martynas Pocius-Vladimir Micov: Beklendiği gibi, Galatasaray adına sezonun en iyi iki transferi oldular, sezon başı itibariyle dış şut olarak beklenen katkı gelmese de Pocius’un skorer oyunu ile Micov’un çok yönlü oyunu takıma katkı yapıyorlar. Galatasaray’ın geçen sezon Hairston’dan beklediği ama alamadığı katkısı Micov’dan bulduğunu söyleyebiliriz, ‘nokta transfer’ olarak da adlandırabiliriz. Pocius ise potaya direkt gitmesiyle ve müdahale alsa bile pozisyonu bitirebilmesiyle dikkat çekiyor; yalnız Valencia maçındaki gibi faul problemine girmesi durumunda takım hücumda tıkanıyor.

 

                Genç oyuncular: Rotasyonda Micov’un arkasında yer alan Göktürk Gökalp Ural’ı bu sezon iki kez gördük, yerli rotasyonu oldukça sınırlı olan Galatasaray’da Gökalp’ın önemli bir yeri olduğunu söyleyebiliriz, genç oyuncu ilk maçlarda fazla süre almadı ama süre aldığı zamanlarda da iyi bir grafik çizdiğini söylemeliyiz. Ege Arar ise Eskişehir maçında Kerem Gönlüm’ün yokluğu nedeniyle süre aldı, çok kısa sürede iki faul aldı, hücumda da hiç katkı veremedi.

 

                Fikstür: Galatasaray Cuma günü Laboral deplasmanına gidecek, dönüşte ise Konya deplasmanına gidecek. Neptunas maçı sonrası Anadolu Efes-Olympiakos(d)-Fenerbahçe Ülker(d) ile Avrupa’nın en güçlü takımlarından üçüyle arka arkaya oynanılacak zorlu bir maç trafiğine girilecek…

 

 

 

 

 

 

sahinarif88@hotmail.com

 

twitter: @arifsahin1

 

www.abcspor.com

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..