Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '15

 
Kategori
Doğal Hayat
 

Anamur’da Ekolojik Yaşam Çiftliği…

Anamur’da Ekolojik Yaşam Çiftliği…
 

24.07.2015
 
Anamur’a yolunuz düşmezse de düşürün çünkü öyle bir yerdir ki, Anamur, orada; her şeyi doğal haliyle bulursunuz, bakir alanları, doğası, tarihi, iklimiyle, antik kentiyle, yaylalarıyla ve deniziyle Anamur ilgi odağı olmayı hak eden güzel bir ilçemiz…
 
Yılların vermiş olduğu emekler, sevgi karşılığını bir şekilde bulur. Dünya Yaşlılık Derneği kurulduğu günden beri hızla büyümeye devam ediyor. Dünyada yılın derneği, Türkiye’de “Yılın Sosyal Sorumluluk” projesi ve birçok kurum kuruluş ve STK tarafından çeşitli ödüller aldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile imzalamış olduğu “Ekolojik Yaşam Çiftliği” projesi ve Sağlık Bakanlığı ile imzalamış olduğu “İleri Yaş Sağlık Turizmi” ile ilgili projeleri bir bir hayata geçirmeye devam ediyor.
 
Anamur ve Alanya direktörü Osmaniye Kurşun tam bir sevgi abidesi, onun her şeyden önce gönlü zengin paylaşım ve yardımlaşmada hep önder bir isim…
 
Ekolojik yaşam çiftliği projesini Anamur’da Dünya Yaşlılık Derneği Başkanı Umut Çınar ve Başkan Yrd. Belgin Turan’la birlikte hızlı bir şekilde ilerleterek halka açık hale getirdiler.
 
DÜYADER Kurşunlular Ekolojik Yaşam Çiftliğinin içerisinde; Anamur muzu, çilek, böğürtlen, mandalina, portakal, domates, fasulye, avakado, elma, armut onlarca meyvenin yetiştirildiği saygıyla, sevgiyle beslendiği tesis günü birlik olarak kullanılabilir.
 
“DÜYADER Soysal Tesisinin” olduğu sosyal sorumluluk projesini dünya çapında faydalanmak üzere hazır durumda ve merkez şu anda dünyanın her tarafından ziyarete açık hale getirildi.
 
Bu sosyal tesise dünyanın her yerinden ücretsiz girilmesi ve organik olarak neler yapıldığını görmesi mümkün tesiste; çocuklara, engellilere ve yaşlılara sevgiyle kucak açıyorlar.
 
Direktörümüz Osmaniye Kurşun; yaptığı açıklamada “yaşlılarımız için ‘İleri Yaş Turizmi’ ile de ilgili Anamur Belediyesi ile bir yıldır projeler kapsamında görüşülen ve tahsisinin gerçekleştirildiği alana dünyanın en önemli sağlık turizmi ile ilgili en yaşanılır merkez birimini burada açmak için Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe’nin, inanılmaz destekleri belediyenin önderliğinde tüm dünyanın Sağlık Turizmi ile ilgili en yaşanılır merkez birimi ile Kurşunlu Ekolojik Yaşam çiftliğinin bu merkeze çok yakın olmasından dolayı muhteşem bir birlikteliğe kapı açıldığını” bildirdi.
 
Burayı ziyarete gelen birçok işadamı ve bürokrata yaşlılar ve çocuklar için ne yapabilir diye sorduğumuzda; çocuklarımıza burs vererek ve yaşlılarımızı huzurevi veya yaşam evlerinde kalmaları için hamilik yapılması için yönlendirerek çorbada bizim de tuzum olması için gayret ediyoruz. Diyerek duygularını belirttiler.
 
Her şey bir hayalle başlar… Sen yeter ki sev, o tohumlar sevgi olarak çoğalır….
 
 
 
e-mail:belginturan@gmail.com
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..