- Kategori
- Türk Mutfağı
Ananaslı kup yapılış tarifi
Ananaslı Kup Yapılış Tarifi
Kullanılacak malzemeler..
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
1 ananas konservesi ( kivide olabilir )
1 paket pasta bisküvisi
HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI :
Ön hazırlık olarak yumurtaların aklarını sarılarından ayırıyoruz. Yumurta sarılarını iki çorba kaşığı toz şekerle birlikte üç dakika çırpıyoruz. Yumurta aklarını ayrı bir kaba aktarıyoruz. Mikserle kar gibi olup katılaşana dek çırpıyoruz. Ayrı bir kaba bir su bardağı soğuk sütle krem şantiyi katıp karışım koyulaşana kadar çırpıyoruz. Krem şantiye yumurta aklarını ve yumurta sarılarını ekleyip mikserle iki dakika çırpıyoruz. Ananasları küçük küçük doğrayıp ekliyoruz ve tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Tek kişilik kupların içine biraz
Ananaslı kremadan koyuyoruz. Üzerine pasta bisküvisi koyuyoruz. Sonra tekrar ananaslı krema koyup tekrar bisküvi koyuyoruz. Bisküvinin üzerine kupun ağız kısmına ulaşacak kadar ananaslı krema koyuyoruz. Buzdolabında bir saat bekletip servis yapıyoruz..
AFİYET OLSUN..
http://www.lezzetlisirlar.com/ananasli-kup-yapilis-tarifi.html