Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '12

 
Kategori
Güncel
 

Anayasa komisyonuna Kuran-ı Kerim

DİLA TEZEMİR ANAYASA UZLAŞMA KOMİSYONUNA KURÂN-I KERİM TAKDİM ETTİ.

Uyuşturucu bağımlılıklarıyla mücadelesi ve hanımefendi sanatçı yönü ile tanınan Dila Tezemir (Dila) başkanlığını yaptığı Hayat Boyu Sevgi Derneğince hazırlanan Anayasa taslağını bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Uzlaşma Komisyonuna teslim etti.

Taslak içeriğinde ülkemizdeki alkol satışının yasaklanmasından kuvvetler ayırımının yeniden düzenlenmesine kadar birçok konu hakkında görüş ve önerilerin bulunduğu taslağa ek olarak sanatçı bir adet Kurân-ı Kerimi kendi elleriyle uzlaşma komisyonuna sundu.

Meclis ek binası çıkışında yaptığı basın açıklamasında;

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti her gün daha çok bozulmakta olan aile yapısı, maddi kazanımlar için namusları ve şerefleri dahil her şeyden vazgeçebilen insanları ve daha birçok nedenle kültürel ve ahlaki olarak en büyük çöküş sürecini yaşamaktadır.

Yarısından fazlası dindar olan ülke insanlarının dindar bölümü her türlü haksızlığa karşı inandıkları kuvvete sabırla sarılmayı tercih etmekte ve her zaman sessiz çoğunluk olarak kalmaktadır. Söz konusu sessiz çoğunluk içerisinde ganyan oynarken batmış oğlundan, örgüt sempatizanlarının yaktığı evini yapamadan içindeki inançlarına sığınarak sokaklarda yaşayan sessizliğini bozmayan insanlarımızdır.

Oyları kullandırtılmayan, eylemlere katılmadıkları için evlatlarıyla tehdit edilen, üniversiteye okuması için gönderdiği çocuğunun bir daha yüzünü göremeyen, askere giden evladının cenazesine sarılan ve vatan sağ olsun diyen sessiz çoğunluk önlemler alınmadığı için her gün sesli azınlığa içerisinden birilerini kaptırmaktadır. 

Mezhepçilik, cemaatçilik, siyasi ayırımcılık, spor fanatizmi, ırkçılık ve milliyetçilik gibi ayırım kaynakları nedeniyle insanlarımız birbirlerine karşı sürekli kin ve haset duyguları besler hale getirilmiş, milli birlik yok edilmeye çalışılmaktadır.

Bütün bu durumlar doğrultusunda karşılaştıklarımız insanlarımızın ve bizleri Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yeni Anayasasından beklentileri her geçen gün daha çok artmaktadır.

Ancak tarafımızca hatırlatılmak istenilen en önemli konu ise ; 

Toplumların içerisinde karşılaşabilecekleri ahlaki ve sosyal sorunların çözümleri geçmişte verilen örneklerle birlikte İslam dininin kutsal kitabı Kurân-ı Kerim de bulunmaktadır.

Gerçek anlamda incelendiğinde eşlerin birbirlerine karşı vazifelerinden annelik babalık haklarına, akraba haklarından komşuluk ilişkilerine, medeni hukuktan ticari hukuka, kumar oynanmasından içki içilmesine, insan haklarından hayvan haklarına kadar her konunun olması gerektiği şekil ve çözümleri bu muhteşem kitapta mevcuttur.

Kurân-ı Kerim ile bütün insanlara tavsiye edilen veya Müslümanlara emredilen kuralların yapılması ve bu kuralları insanlığa aktaran insan gibi yaşanması durumunda bütün kötülükler ve toplumsal sorunlar ortadan kalkmaktadır.

Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşları uzun yıllardır duvarlarda özel kapları içerisinde saklı ve insanların saygı gösterdiği ancak içeriğini bilmediği ve İlahi kuvvetin emirleriyle vicdani yönden nizamı düzenleyen emirleri uygulamaktan ve öğrenmekten uzak tutulmaya çalışılmıştır.

Vatan sevgisini, insan sevgisini, eşitliği ve bütün hakları kesin kurallarla belirleyen dini değerlerinden koparılan insanlar şimdi devletlerin başına bela olmuş sorunların temel kaynağı haline gelmiş ve ülkelere hem maddi hem de manevi anlamda zarar vermektedirler.

Günümüzdeki olumlu gelişmeler, dindar insanların bilinçli olarak hiçbir varlığa zarar veremeyeceği gerçeğinin kabullenilmesini ve dini kuralların insanlara muhafazakar tutumu emretmesinin aslında devletlerin yönetimlerini kolaylaştırdığı gerçeğini ortaya koymaktadır.

Bütün bu nedenlerle yukarıda da belirttiğimiz üzere yarısından çoğu İslamiyet’i dindar olarak yaşamaya gayret eden insan yapısına sahip olan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yeni Anayasası hazırlanırken Müslümanların yaşamını A dan Z ye düzenleyen Kurânı Kerimin değerlendirilmeye alınması büyük önem taşımaktadır.

Bu vesile ile çalışmamıza ek olarak Anayasa Uzlaşma Komisyonu Başkanlığına bir adet Kurân-ı Kerim meali arz edilmiştir.” dedi

 
Toplam blog
: 55
: 979
Kayıt tarihi
: 21.10.07
 
 

İnsana insan olduğu için değer veren dürüst ve saygılıyım.Güzelliği fiziki olarak düşünmeyen gönül g..