Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '10

 
Kategori
Güncel
 

Anayasa paketine evet mi?

Anayasa paketine evet mi?
 

Anayasa paketine evet mi diyeceksiniz ?

O zaman artık Anayasa Mahkemesi üye sayısının 19’a çıkmasını ve 16’sını Cumhurbaşkanı tarafından seçilmesini kabul edeceksiniz. 3 üye TBMM arasından seçilecek. Cumhurbaşkanı 5 üyeyi üst kademe yöneticileri, serbest avukatlar ve Anayasa Mahkemesi raportörleri arasından seçecek; 2 üye ise yüksek öğrenim görmüş TC vatandaşları arasından seçilecek. Buradan anlaşılacağı üzere hukukçu olmanın çokta ayrıcalığı yok, rahatlıkla Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilebilirsiniz. Ne güzel olacak değil mi ?

Hukuktaki kuvvetler ayrılığı prensibi diye bir şeyi hiç umursamayacaksınız. Sade vatandaş olarak bunun ne demek olduğunu öğrenmeye çalışmayacaksınız demek ki.

Yasalar koyacaksınız paketler hazırlayacaksınız. Hakimler Savcılar Yüksek Kurulunun başına Adalet Bakanını getirilecek. Yürütme organı yargıyı kontrol edecek.

Mevcutta zaten Adalet Bakanlığının müsteşarı bu kurulda söz sahibidir. Olsun yargı bağımsız olmamalıdır. Kontrol edeceksiniz .

Anayasa Mahkemesi üyeleri HSYK’ya üye gönderirken Anayasa Mahkemesi raportörleri arasından seçim yapacak. Kim seçilecek dersiniz?

Yüce Divan kararlarına karşı yeniden inceleme başvurusu yapılabilecek. Genel Kurulda yeniden görüşülecek. Neden acaba Yüce Divan kararlarına bu güvensizlik?

Danıştayın yerindelik denetimi yaparak özelleştirme ihalelerini iptal etmesinin önüne geçeceksiniz. Özelleştireceksiniz .İptal edilemeyecek.

Acaba bu pakette ne gibi özgürlükler var merak ediyorum. Siz merak etmeyecek misiniz? Sadece yürütme organını güçlendiren önlemler mi var acaba demeyecek misiniz?

Askerlere karşı yaptırımları artırararak sivilleştirme çalışmaları yapılması mı özgürlük oluyor. Askeri kanattan bu konuda hiç ses çıkmayacak neden acaba diye hiç merak etmeyecek misiniz? Acaba uyum içinde bir çalışma mı var diye merak etmeyecek misiniz?

Plebisitçi kafayla, diktatörce eğilimlerle ülkeyi yönetip gücünüzü sürekli arttırarak rütbeleriniz olmasa da sivil darbe yapmaya çalışacaksınız bu mu özgürlük olacak?

 
Toplam blog
: 36
: 1773
Kayıt tarihi
: 22.02.10
 
 

Küçük notlar ve kısa paylaşımlar; yazacaklarım yaşadıklarım olacak. Sinema tiyatro ve kitaplar va..