Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '16

 
Kategori
Siyaset
 

Anayasa yeniden yapılamaz

ANAYASA YENİDEN YAPILAMAZ:   Mustafa ACER          11. 04. 2016

* Türk Milletinin önceliği Anayasanın yeniden yapılması değildir ve olamaz.

Bugün Türk Milleti; Çözüm süreci ile güçlendirilen PKK’nın yarattığı terör, Egemen Dış güçlerin ülkemizi karıştırma çabaları, Dış ülkelerle olan olumsuz ilişkiler, Turizmdeki olumsuzluklar, İşsizlik sorunlarıyla ezilen halk, Ekonomik darboğazdaki insanlar, kumpaslarla mağdur edilen masum insanlar, Adaletsizlikler, Milletin ortak malı olan kaynaklarının yandaşlara aktarılması, Haksızlıklar, Yolsuzluklar, Geleceğinden emin olmayan insanlar varken Anayasanın yeniden yapılma çabası kabul edilemez.

Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN daha Başbakan olmadan önce ne söylemişti; “Demokrasi bizim için bir araçtır, biz amacımıza erişene kadar onu kullanırız. İstediğimiz istasyona geldiğimizde, biz o treni terk ederiz.”

Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN şimdi de "İster kabul edilsin, ister edilmesin, Türkiye'nin yönetim sistemi bu anlamda değişmiştir" diyor.

Bugün demokrasiyi ortadan kaldırmak için yeteri kadar mesafe aldıklarına inanıyorlar ki, Başkanlık sistemi ile tek kişinin yönetiminde rejime geçmek istemektedirler.

Anayasayı yeniden yaparak, başkanlık sistemine geçeceklerini ve geçmişte yapılmış olan hukuk dışı uygulamaların sorgulanmasından kurtulacaklarını zannediyorlar.

Aynı zamanda yaşantılarının İslamiyet’le hiçbir ilgisi olmayan şahıslar, Müslümanlığı kendilerine maske yaparak amaçlarına uygun olarak kullanıyorlar. Kendilerini Müslüman olarak gösteren din tacirleri, halkı aldatarak kendilerine menfaat sağlıyorlar.

* Anayasanın yeniden yapılabilmesi; Anayasada ve hiçbir yasada tanımlanmamıştır.

Yasalarla tanımlanmamış hiçbir girişim kabul edilemez ve hukuki olmayan bu tür girişimler suçtur.

Cumhuriyet Baş-Savcılığı; Anayasayı yeniden yapmaya teşebbüs edenler hakkında yasal işlem başlatarak, Anayasa üzerine yemin etmiş olan ve Anayasayı yok saymaya teşebbüs edenlerin suçu sabit olduğu için dava açmak zorundadır.

Anayasanın yeniden yapılması ile mevcut Anayasa yok sayılmış olacaktır.

Bakınız Anayasanın yok sayılması ne anlama geliyor?

Anayasanın yeniden yapılması, Anayasa tarafından oluşturulmuş olan teşkilat ve makamların yani; Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Hükümet, TBMM ve Anayasa tarafından oluşturulan bütün teşkilatların yok sayılması demektir.

Yani Anayasayı yok sayarsanız; TBMM Anayasal bir kurum olduğu için yok sayılacak ve Mevcut Millet Vekillerin Vekilliği düşmüş olacaktır. Bu durumda yetkisi olmayan bir kurumun Anayasayı yeniden yapması ve yapabilme yetkisine sahip olması mümkün değildir.

Anayasayı yeniden yapabilme yetkisine sahip olduğunu iddia eden bir kişi veya kurum ihtilal yapmış olur. Yani böyle bir girişimde bulunan kişi veya kuruluş darbe yapmış olur. Bu tür bir darbeye karşı da Halkın direnme hakkı vardır.

Türk Milleti; bu oldubittiye meydan vermeyecektir.

 
Toplam blog
: 66
: 317
Kayıt tarihi
: 23.04.12
 
 

İTÜ Makina Fakültesi 1974 mezunuyum. Ankara İTİA İşletme Yönetiminde master yaptım. Mühendislik v..