Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '12

 
Kategori
Siyaset
 

Anayasaya girmesi gereken vatandaşlık tanımı

Anayasaya girmesi gereken vatandaşlık tanımı
 

Çağ değişti, insanlar bilinçlendi, yüzyıllarca elinde kılıç burnunun doğrusuna giden büyük Türk duvara tosladı: Anayasaya vatandaşlık tanımını yazamıyor.

Bahçelerde Bahçelim alsın ferman hokkasını divitini eline, yazsın şu lanet maddeyi de bizler kaldığımız yerden kavgaya devam edelim beyler. Merak etmeyin hala itiraz edip karşı geleceklere haddini bildirecek gücümüz var evvel Allah!

Aklınıza gelmiyor ama Anayasaya konacak tanımla tanınamaz hale gelebiliriz. Partilerin görüşleri arasında ilginç yaklaşımlar varmış. Bir parti siyah don giyenler bu ülkenin vatandaşıdır derken, beyaz hatta renkli donların varlığı işi bozmuş ve öneri geri çekilmiş. Bir başka parti tarhanayı höpleterek içenler diye tanım getirmiş ama tarhana sevmeyen vekiller yüzünden bu öneri de rafa kalkmış. AKP ve BDP kâğıttan ve zamandan tasarruf etmek ve ayrıca vekillerinin beynini dinlendirmek için aynı metinle girmişler. Öneride Türk kelimesi geçmeyecekmiş. Vizyonu geniş bu iki parti ileride bir gün ülke büyür, belki penguenler de vatandaşımız olur diye böyle bir öneride bulunmuşlar. MHP Türk kelimesi yetmez, yanına bir de kurt resmi koyalım demiş.

Valla eliniz kolunuz bağlı kalmakta haklısınız beyler; bu insanların tanınacak hali kalmamış ki tanımını yapalım.

Herkesi ikna edecek bir tanım zor gerçekten. Siz yine de en iyisi mi CHP liderinin anlamı olmayan, söylendiğinde kimin kastedildiği anlaşılmayan, bitli sakallı entel yazarların uydurduğu “insan” söylemli vatandaş tanımını kullanın. Hiç değilse anlayabilen herkesi kapsar. Yoksa şimdi Türk diyeceksin Kürt kızacak, Kürt diyeceksin Türk kızacak. İkisini yazsan bu sefer de bölücülük olacak.

Aslında fazla uğraşmanıza gerek yok. Maddeye “vatanını milletini seven, dinine, cumhuriyete bağlı, ilerici…” gibi martavalları eklediniz mi içeriği ne olursa olsun bu saf milleti kandırırsınız. İtiraz edeni de ya Silivri’ye yollar ya da kı… na cop, ağzına biber gazı...

Tanım var olan bir şeyi ifade etmek değil mi? Şimdi sen tanım yaptın. Ben de örneğin Çerkez’im. Yaptığın tanım beni kapsamıyorsa, ben o tanımda kendimi bulamıyorsam o Anayasayı tanımam. Yani o Anayasayı bana ancak zorla uygulayabilirsin. Adam diyor ki tanım “Türk milleti…” diye başlasın. E o zaman 12 Eylül anayasasını niye kaldırıyoruz ki? Orada da “Türk milleti…” diye başlamıyor muydu? Bu inatçı kurtların anlaması gereken bir şey var. Artık Türk milleti diye bir şey yok. Bu kavram öldü. Artık devleti bu isimle anlatamazsınız. Türk milleti sadece bu ülkedeki Türk soyundan gelenleri ifade eder.

Sanılır ki Kerim Korkut AKP-BDP ortaklığının görüşüne yakın. Asla, asla ve kata. Beni sıkıştırmayın, çok zorda kalırsam kurt gibi ulumaya başlarım; çünkü kanım o yana doğru akıyor. AKP görüşüne niye karşıyım? Ben AKP’nin ülkeyi BDP-PKK’ya satmasından ziyade Türklüğü yok etmesinden korkuyorum. Bunlar Türk değil ya!

Niye herkesi tek bir tarifin içine sokmaya çalışıyorsunuz? Bu bahçede kabak var, domates, hıyar, kereviz var. Niye zerzevat deyip geçiyorsunuz. Sayımızı da belirterek “şu kadarı Türk, şu kadarı Kürt vs olan…” diye tarif edeceksiniz. Ona göre konumumuz belli olacak. Ona göre haklarımızı isteyeceğiz. Bu ülkede birinci sınıf vatandaş mıyız yoksa büyük Türk’ün ayağının toz muyuz anlayalım!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..