Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '16

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Anda Kalmak Neden Önemli!

Çocukken etrafımda o kadar çok negatif enerji vardı ki, insanlara mutlu olmanın mümkün olduğunu ispatlamayı misyon haline getirmiştim. Okul, iş hayatı derken olgunluk dönemine geldiğimde nefes ve meditasyonla tanıştım. Bu çalışmalarla mutluluk yüzdem artsa başka bir şey daha oldu. Dışarıda gördüğüm mutsuzluk aslında içimdeki mutsuzluğun yansıması olduğunu fark ettim. Bunun üzerine şu mutluluk işini biraz kurcalamaya karar verdim. Araştırmalarım sonucunda bir sürü hoca, bilge kişi ve gurunun mutlu olmakla ilgili az çok aynı şeyi söylediklerini fark ettim. Söyledikleri şey “Anda Kalmak” dı. Anda kalmış gibi yaptığım birkaç yılım geçti. Anda kalma işi en çok da nefes çalışması yaptığımda gerçekleşiyordu. İlerleyen zamanlarda bizi mutsuz edenin zihnimizdeki düşünceler olduğunu fark ettim.

Anda kaldıkça yani, yaşadıklarımıza, gördüklerimize, hissettiklerimize, duyduklarınıza herhangi bir anlam yüklemeden yaşamayı becerebildiğimizde daha rahat ve barış içinde olmak mümkün hale geliyor. Daha rahat ve barış içinde olmak beraberinde mutluluğu getiriyor. Püf noktası zihinden geçenlere tutunmamakta saklı. Hatta mutluluğun yolu, hiç bir şeye tutunmamaktan geçiyor diyebiliriz. Fakat  ne yazık ki bunu gerçekleştirmek pek kolay değil. Çünkü çaba harcamak yani terlemek gerekiyor.. Armut piş ağzıma düş sloganı “ Anda Kalma” işinde etkili olmuyor.

Acı çekmenin kaçınılmaz olduğunu bilerek başınıza her neler gelir gelsin, ne hissederseniz, hissedin orada kalarak hiç bir tarafa çekilmeden kalmayı becerebildiğinizde, yani “ bu olabilir”, “ bu olmamalı” demeden hissettiğiniz her ne ise onunla birlikte olabilirseniz anda kalma kasınızı geliştirmiş olursunuz. Zaten bir şeylere tutunmak tamamen illüzyon.. Çünkü evrende her şey an ve an değişiyor.

Her Daim Sevgi ve Işıkla

Sibel.kavunoglu@gmail.com

Nefestr.com

 

 

 
Toplam blog
: 615
: 248
Kayıt tarihi
: 09.11.10
 
 

Geçmişte finans sektöründe ağırlıklı olarak iyileştirme ve geliştirme projelerinin hayata geçiril..