Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '18

 
Kategori
Futbol
 

Anderlecht'ten Kasımpaşa'ya Trezeguet; Fenerbahçe'nin Oyun Anlayışı İse Çok Farklıydı

Kasımpaşa kadro yapısı itibarı ile daha da yukarılara oynayabilecek bir takım.İdmanlarından ve kamplarından gördüğümüz kadarı ile de takım içi arkadaşlık da güzel. Bu sene içerisinde Trezeguet, Neumayr,Murillo ve Mensah oldukça parladılar. Ancak nedense Neumayr ile yollarını ayırdılar. Oysaki takımın hem orta saha hem de ileri ucunu besleyen önemli bir isimdi.

En kuvvetli tarafları çabuk oynamaları ama en zayıf tarafları da çok önemli bir forvete sahip olamamaları.

Fenerbahçe için ise özellikle kupa maçından sonra kendini bulacağı çok önemli bir maçtı.Kasımpaşa maça Mensah ve Trezeguet ile hem sağdan hem de soldan fenerbahçe defansını zorlayarak başladı.

Fenerbahçe defansını hem sağlam hem de hatasız oynamaya programlamış gibiydi bu dakikalarda.Buna rağmen Kasımpaşa yine de önemli fırsatlar yakaladı.

Fenerbahçe Valbuena 'nın yedek kalmasından sonra Guilano çok iyi sorumluluk almaya başladı ki Hasan ali yi topla buluşturduğu ara pası da böyle anlardan biriydi.Ortasında De Souza ya sadece dokunmak kaldı.

Fenerbahçe 'nin bu maçta farkedilen en önemli oyun değişikliği her topu kovalamarı ve pozisyonları hemen terketmemeleri oldu. Soldado dan Şener' e kadar neredeyse tüm takım bu anlayışla oynadı.

Kasımpaşa 'nın golü yine Trezeguet 'in çabaları ile oldu. Fenerbahçe 'nin aslında bu tarz bir oyuncuya ihtiyacı var.Tek başına Kasımpaşa 'ataklarını sezon başından beri organize ediyor neredeyse.

Sonraki dakikalarda Fenerbahçe 'nin yine topla oynama isteği Kasımpaşa ataklarını önce kesti sonrasında Şener 'in kanadından Fenerbahçe ataklarına dönüştü. Şener  her zaman takımın ihtiyacı olan enerjiyi veren bir oyuncu. attığı gol ile de karşılığını aldı bu isteğinin.

Sonraki dakikalarda Valbuena 'nın da katkı verdiği ataklar hem bu oyuncunun önemli bir golüne hem de sonradan oyuna giren Jannsen'İn de kendini toparlamasına yol açtı.

Fenerbahçe gerçekten sezon başından beri yaşadığı tüm sorunlara rağmen geldiği nokta açısından açısından çok başarılı durumda.Bunu görmek gerekli..

Ve son olarak...Valbuena iyi oynadığında Fenerbahçe hep iyi oynuyor. Fenerbahçe Valbuena yı kazanmalı...

 

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..