Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '18

 
Kategori
Tarih
 

Andımızda Bahsedilen "Türk'üm" Kavramı Irkçılık mıdır?.

Andımızda Bahsedilen "Türk'üm" Kavramı Irkçılık mıdır?.
 

"Kürt'te biziz, Türk'te biziz.. Hepimiz Türk Milletiyiz."


Andımız’da bahsedilen “Türk’üm” kavramı ırkçılıkmıdır?.

Sayın Cumhurbaşkanı bu konuya Irkçılık olarak yaklaşıyor. Oysa Türkiye’nin ilelebet Türk Yurdu olarak kalmasını sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1929’da; “Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir” tespitini yaparak bu işe yine ilelebet sürecek olan son noktayı koymuştur.

Andımızdaki Türk Kavramı, İstiklal savaşımızı omuz omuza vererek kazanan tüm Etnik kimliklerin ve bu kimliklerdeki kahramanların ortak değeri ve kabulüdür.

Milli Savunma Bakanlığının resmi kayıtlarına göre;

Millî Mücadele sırasında Doğu ve Güneydoğu’daki vilayetlerimizde, Vatanın kurtuluşu için, Adıyaman: 16, Antep: 72, Bingöl: 55, Bitlis: 23, Diyarbakır: 110, Elazığ: 332, Erzincan: 322, Erzurum: 351, Kars: 267, Malatya: 214, Mardin: 313, Muş: 18, Siirt: 24, Sivas: 666, Tunceli: 9, Urfa: 150, Van: 19 olmak üzere çok büyük bir çoğunluğu Kürt olan toplam 2961 şehit verilmiştir.

Ayrıca bir Ermeni olan Agop Dilaçar’ın (Ki bu soyadı Atatürk tarafından verilmiştir, kendisi de Gazi Mustafa Kemal’e Atatürk soyadının verilmesini teklif etmiştir.)Türk Diline “Baş Uzman olarak” yaptığı katkılar inkar edilebilir mi?.

Andımızdaki Türk’üm kavramının, Hitler’in “Ari Alman Irkı!” tespitine benzer şekilde lanse edilmesi, ırkçılık olarak nitelendirilmesi! başta Atatürk’ün “Türk Milleti tanımını” bilmemek yada saptırmak!, Andımızın yazarı Reşit Galip’i ve Andımızı yıllardır gururla okuyan  Türk Gençliğini tanımamaktır.

“Türk’üm” kavramı, Emperyalizme vurulan darbeyi temsil eden ve bu kavramın etrafında kenetlenmiş olan tüm kimliklerin ortak değeridir ve aslında Irkçılığa’da en büyük darbedir. İstiklal Savaşını omuz omuza kazananlar hiç bir “Etnik Kimliği” öne sürmeden Türkiye’nin, Türk’lerin Anavatanı olduğunu ve ilelebet korunacağını gönüllü olarak savunmuştur, savunuyor. Buradaki “Türk’üm Kavramı” Emperyalizmin hiç hoşlanmadığı Atatürk Milliyetçiliğinden kaynaklanmaktadır.

“Türk’üm” kavramına “Irkçılık!” olarak yaklaşanların her halde Mehmet Akif Ersoy’un, İstiklal Marşımızın son kıtasında, Türk Milleti’ni kastederek,

“Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlâl..” sözlerinden de haberleri yok mu?.

Burada Mehmet Akif Ersoy “Irkçılık mı” yapmıştır!!??..

ABD Emperyalizminin “Açılım Saçılım saçmalığı” dönemlerinde içimize ekmeye çalıştığı nifak tohumlarından kalma ve tarihin çöplüğüne gömülmeye mahkum olan “Andımızın Okutulmaması!” saçmalığı tutmaz.. Türk Milleti buna izin vermez..

Bu konu hakkında “Ahkam Kesenlerin!” Türk’üm kavramının nasıl bir Anti Emperyalist duruş ve Etnik Kimliklerin yapıştırıcısı olduğunu çok iyi bilmeleri gerekir.

“Kürt te biziz, Türk te biziz. Hepimiz Türk Milletiyiz..”

Cevdet Yıldıztekin.

 
Toplam blog
: 243
: 760
Kayıt tarihi
: 26.03.07
 
 

1957 Kars doğumluyum. Emekliyim. Gazi Üniversitesi İİBF İşletme bölümü ön lisans mezunuyum. Yazı ..