Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '12

 
Kategori
Güncel
 

Andio Sas (Güle Güle) Ordinaryüs

Andio Sas (Güle Güle) Ordinaryüs
 

Futbol dünyasının ordinaryusunu yıldızlara uğurladık. Lefter Küçükandonyadis'in ölümü tüm futbol camiasını derinden üzdü. Hatta Yunanistan'ın köklü kulüblerinden AEK taraftarları, 1964'te kendi takımlarında  formasını  giydiği futbol duayenine Türkçe "Ver Leftere, Yazsın Deftere" şeklinde pankart açarak vefa örneği sergilediler. Dün de Şükrü Saraçoğlu standındaki cenaze töreni ile toprağa verildi. Sadece Fenerbahçeliler değil diğer takımların taraftarları da bu konuda duyarlılık gösterdi.

Lefter'in futbol resitali verdiği dönemde hayatta değildim ama onun hakkında çok şey öğrendim. Yeni kuşakların da Lefter ismini hep hafızalara kazıyacağından eminim. Futbol kariyeri boyunca 832 gol atmış ve 50 kez Türk Milli Takımı forması giymiş. Fenerbahçe'de oynarken 423 gol atmış. Ordinaryus ismini fazlası ile hak ediyor.

Futbolculuk yönü dışında Lefter'in insani yönleri de bambaşkaydı. Tarihimizde kara bir gün olan 6-7 Eylül Olaylarında Lefter'in Büyükada'daki evi de saldırıya uğramış ama saldıranları tanımasına rağmen şikayetçi olmamış ve adeta bir insanlık dersi vermişti.

Madalyonun diğer tarafına baktığımızda 1948 senesinde Türkiye ile Yunanistan arasında oynanan maçta Yunanlı taraftarlar, Türk Milli Takımı forması giyen Lefter'e Türk Tohumu diye bağırarak çeşitli küfürler etmişler ama ordinaryüs attığı güzel golle onlara en iyi cevabı vermişti.

Futbol dünyasında bıraktığın izlerden dolayı sana minnetarız. Andio Sas (Güle Güle) Ordinaryus

 

 

 

 
Toplam blog
: 20
: 851
Kayıt tarihi
: 29.07.10
 
 

İzmir'de doğup büyüdüm. Tarih,arkeoloji, dış politika v.b. bilim alanlarına ilgi duymaktayım. Bil..