Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '13

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Andre Rieu ve tarihi güzellikleri ile ünlü, romantik Maastricht

Andre Rieu ve tarihi güzellikleri ile ünlü, romantik Maastricht
 

Avrupa ülkelerine iş, gezi, alışveriş gibi çeşitli nedenlerle gideriz. Hatta birçoğumuz Avrupa’nın turistik, büyük şehirlerini ezbere biliriz. Peki ya daha az popüler, fakat bir o kadar keşfedilmeyi hak eden güzelliklere doğru yol almaya ne dersiniz?

Gezimize Avrupa Birliği’nin ve Avrupa’nın ortak para birimi Euro’nun çıkış noktası Maastricht şehri ile başlayalım mı? Maastricht aynı zamanda 29 Kasımda İstanbul Sinan Erdem Spor Salonunda konser verecek olan dünyaca ünlü keman virtüözü, Valsin Kralı Andre Rieu’nun doğduğu şehirdir. Temmuz ayında Maastricht’e yolunuz düşerse dünyaca ünlü sanatçının her yıl Vrijthof Meydanı’nda verdiği konseri sakın kaçırmayın. Hollanda’nın en romantik meydanı Vrijthof, dünyanın dört bir yanından aylar evvelinden konsere bilet alan binlerce seyirciyle dolup taşıyor. Maastricht’e Andre Rieu konseri nedeniyle gitmeyi planlıyorsanız bilet için erken davranmanız gerektiği aklınızda bulunsun; sonra demedi demeyin.

Brüksel’den trenle bir saatte ulaşabileceğiniz bu pastoral şehir Hollanda’nın güneyinde tarihî ve doğal güzellikleriyle göz kamaştırırken; birbirinden leziz yemeklere ev sahipliği yapan restoranlarıyla da damaklarımızı kamaştırıyor…

Adını Romalılar Döneminde Meus (Maas) Nehri üzerine kurulan köprüden almış olup, şehir nehrin iki kıyısına kurulmuştur.  Avrupa’nın birçok şehrinde olduğu gibi burada da tarihîköprülerle iki kıyı arasında bağlantı sağlanıyor. Maastricht’in en keyif verici özelliği baştan sona yürüyerek gezilebilmesi oluyor. Dilerseniz Amsterdam’da olduğu gibi şehirde boylu boyunca bisiklet turu da yapabilirsiniz.

Şehrin görülmesi gereken güzel yerlerinden biri de eski şehir surlarıdır. Surlar, şehirdeki Ortaçağ romantizmini üst seviyelere taşıyor.

Birbirinden renkli mağazaların bulunduğu alışveriş caddelerini bağlayan geniş meydanında Belediye Binası ve gaz lambasını bulan Jean-Pierre Minckelers’ın heykelini göreceksiniz. Heykelin elinde tuttuğu meşalenin ucundan çıkan alevler gece karanlığında son derece çarpıcı bir görüntü oluşturuyor.

Vrijthof Meydanı, canlı cafeleriyle şehrin en keyifli merkezi. Bu meydanda Çarşamba ve Cuma günleri kurulan Pazar görülmeye değer.  St. Servaas Kilisesi ve St. Jan’s Katedrali de Vrijthof Meydanında yer alıyor. Noel zamanı gidecek olursanız meydanda kurulan Noel pazarına ve içindeki lunaparka uğramayı unutmayın. Avrupa’nın Pazar günleri kasvetli ve boş sokaklarını görmeye alışıksanız, Noel döneminde Maastricht’e gittiğinizde şıkır şıkır süslü ve canlı alışveriş caddelerinde şaşkınlık içinde ve keyifle turlayabilirsiniz.

Noel zamanı değil de Şubat ayında yolunuz Maastricht’e düşecek olursa renkli, görkemli karnavalına dâhil olma şansı bulabilirsiniz. Maastricht, Hollanda’nın en gözde karnaval merkezi olup, ülkenin dört bir yanından kostümlerini alıp gelen insanlar meydanları renklendiriyorlar.

Maastricht’te konaklamak için Orange Otel’i tavsiye ederim. Eski şehrin kalbinde yer alan otel temiz ve şirin, ekonomik bir butik otel; üstelik kahvaltısı da hiç fena değil.

Adres: Hotel d’Orangerie – Maastricht Kleine Gracht 4, Maastricht, 6211 CB

 

 
Toplam blog
: 16
: 358
Kayıt tarihi
: 15.08.13
 
 

1976 yılında Kayseri’de doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Kimya Bölümü‘n..