Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '17

 
Kategori
Telekom / Mobil
 

Android cihaz güncelleme için tüm detaylar

Android cihaz güncelleme için tüm detaylar
 

android güncelleme


Android telefonlar en çok destek ve güncelleme alan yazılımlardan bir tanesidir. Android telefon güncelleme yapmak istiyorsanız öncelikle makalenin tamamını okumanızı tavsiye ederiz. Kimi zaman Android sürüm yükseltme tamda istediğiniz gibi sonuçlar vermeyebilir. Yapmız olduğunuz yazılım güncellemesi telefon özelliklerini aştığı durumlarda yapmış olduğunuz güncelleme faydadan çok zarara neden olacaktır. Güncelleme işlemi çok basit ve genellikle sorunsuz olarak tamamlanmaktadır.
 
Android telefonlar için sürüm güncellemesi
 
Android işletim sistemine sahip cep telefonunuzun sürümünü güncellemek/yükseltmek için öncelikle telefonunuzun "Ayarlar" bölümüne giriş yapmanız gerekir.
 
Bu alana giriş yaptıktan sonra "Sistem" sekmesine hafifçe dokunmalısınız.
 
Ardından "Cihaz hakkında" diyerek telefonunuz hakkında bilgilere de ulaşabileceğiniz bilgilendirme ve denetim alanına ulaşmanız gerekiyor.
 
Buraya da giriş yaptıktan sonra "Yazılım Güncellemeleri" ve "Şimdi Güncelle" diyerek telefonunuzun işletim sisteminin güncellenmesini sağlayabilirsiniz.
 
Android Telefon Güncelleme Yapmalı Mıyım?
 
Mobil cihazlar için geliştirilen işletim sistemleri arasında en çok kullanılan işletim sistemlerinden birisi olan Android ile üretilen cep telefonlarında performans ve verimlilik ilgili cihazın donanımsal özelliklerine göre değişebilmektedir.
 
Açık kaynak kodlu olması sayesinde her türlü özelliği ve işlevi ile değişiklikler yapılıp daha iyi performans elde etmenin mümkün olduğu Android işletim sistemine getirilen her güncelleme cihazınız için mükemmel performansı yakalamanıza olanak sağlayacak değildir.
 
İlgili cihazın donanımsal özellikleri bir üst sürümü kaldıramayacak seviyedeyse eski sürümde ilgili cihazın kullanılmaya devam edilmesi çok daha mantıklı olacaktır. Zira standart bir android işletim sistemi kullanan cep telefonunun RAM belleğinin neredeyse yarısı android işletim sistemi tarafından kullanılır. Geriye kalan yarım bellek ise cihazınıza yüklediğiniz diğer uygulama ve medya öğeleri tarafından tüketilir. Doalyısıyla güncelleme sonrası yükselim gerçekleşecek versiyon telefonunuzun RAM'inde çok fazla bir yer kaplayacaksa ilgili güncellemeyi yapmamanız en mantıklısı olacaktır.
 
Bu bilgilere telefonunuzun RAM'ini kontrol ederek erişebilirsiniz. Basit bir matematik hesaplamasıyla ilgili güncellemenin cihazınızda ne kadarlık bir tüketime mal olacağını görmeniz oldukça önemlidir.
 
Fakat gerçekleştirilen her güncelleme ile birlikte RAM tüketiminde azalma yaşandığını da söyleyelim. Yani telefonunuzu bir üst sürüme yükseltmeniz ilgili versiyonun rem tüketimini kontrol ettikten sonra sizin vereceğiniz bir karardır.
 
Android telefonlarda sürüm güncellemesi yapılmazsa ne olur?
 
Gerçekleştirilen android telefon güncelleme ile işletim sistemi çok daha güvenli ve stabil bir hal almaya devam etmektedir. Eski sürümdeki güvenlik açıkları ve sistemde yavaşlığa neden olan bazı hatalar yeni sürümde giderilmekte dolayısıyla da maksimum performansın sağlanması amaçlanmaktadır. Telefonunuzu ilgili sürüme güncellememeniz bu güvenlik açıkları nedeniyle zarara uğramanıza hatta bazı garip (telefonun kendiliğinden kapanması, sesli görüşme yaparken karşı tarafa sesin gitmemesi vb.) sorunlarla karşılaşmanıza yol açabilir. Bu nedenle telefonunuzu mümkün olan en yüksek sürümde kullanmanız oldukça yararlı olacaktır.
 
Güncelleme görünmüyor ?
 
Telefon üreticileri bazı durumlarda ilgili güncellemenin sizin telefon modeliniz için uygun olup olmayacağına önceden karar vererek telefonunuzda güncelleme almamanıza neden olabilir. Yani telefonunuzun ilgili güncellemeyi desteklemeyeceğini düşünen telefon üreticiniz, telefonunuzun yavaşlamaması ve herhangi bir hata ile karşılaşmamanız adına ilgili güncellemeye erişiminizi engeller. Bu nedenle ilgili alanda güncelleme ibaresini göremiyor olabilirsiniz. Bu konunun takibini de telefon modeliniz ile birlikte araştırma yaparak sağlayabilirsiniz.
 
Telefon modelinizin ne zaman ilgili güncellemeyi alacağını telefon modeliniz ve ilgili android sürümünün bir arada bulunduğu (ÖR: Xiomi m4 Android Nougat) bir arama yaparak araştırabilirsiniz. Telefonunuz hakkında yapılan bir resmi açıklama yoksa tartışma forumlarında konu açabilri veya yorum olarak bize sorabilirsiniz.
 
Ahmet TÜRKKAN
 
 
Toplam blog
: 26
: 8055
Kayıt tarihi
: 16.02.16
 
 

Ben Ahmet Türkkan özel bir şirkette ihracat müdürü olarak çalışıyorum. Aslında İngilizce Öğretmen..