Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '17

 
Kategori
Teknoloji
 

Android'de USB OTG ile Yapabileceğiniz 5 Şey

Android cihazlarına USB OTG ile oyun kolu, flash bellek, klavye, mouse gibi aletler takılabiliyor. Neler yapıldığı hakkında bilgi pek yoktur.

Fotoğraf Makinesi Olarak Kullanım

Android cihazlarında USB OTG ile aynı zamanda fotoğraf makinesi kullanımı yapılabilir. Ekstra bir fotoğraf makinesi alınma gereksinimi bulunmaz. USB OTG ile kullanılan fotoğraf makinesi hem kaliteli fotoğraf çekip hem de ek olarak ağır fotoğraf makinesi taşımak yerine hafif ve kullanımı kolay olan bir cihaz bulundurmuş oluyor.

Oyun Kolu Olarak Kullanım

Android cihazlarda oyun oynamak oldukça eğlencelidir. Herkes oyun oynadığı gibi bazı kullanıcılar bu zevki üst seviyelere taşımak içinUSB OTG'yi kullanarak Playstation, XBOX oyun kollarından herhangi birini takıp, taşınabilir oyun konsolu yapabiliyor. Böylelikle eğlenceli dakikaları daha kaliteli bir şekilde değerlendiriyor.

Klavye Olarak Kullanmak

Klavye kullanmak yazısal işlerde çok yardımı olabiliyor. Ama ya Android telefondan yazıyorsak? İşte bu anda USB OTG ile bağlanılan klavye kullanımı oldukça kolaylaştırıyor. Örneğin, makale yazarken bir bilgisayara ihtiyaç duymadan, yorulmadan rahat bir şekilde Android cihazdan yazılabilir.

Flash Bellek Olarak Kullanmak

Cihazlardaki bellek sıkıntısı her zaman gündemdedir. Bazı Android cihazlarda ek olarak depolama sağlanırken bazılarında ek depolama sağlanmayabilir. Bu yüzden USB OTG Android cihaz için vazgeçilmeze dönüşebilir yer geldiğinde. Örneğin, yolculuğa çıkacaksınız Android cihazınızda ek depolama alanı yok. OTG USB ile flash bellek takarak müzik dinleyebilir, film izlenebilir.

Şarj Aleti Olarak Kullanmak

Android telefonlarda pil mAh değeri olarak diğer cihazlara göre daha az. Eğer Android tabletiniz var ise USB OTG yardımıyla tabletten telefon enerji aktarımı yapılabilir. Bu sayede telefona ek enerji sağlayarak zor zamanlarda iletişim kurabilmeye yardımcı olur.

 

 
Toplam blog
: 5
: 436
Kayıt tarihi
: 13.09.17
 
 

1993 İstanbul doğumluyum. Teknoloji ve bilim alanlarında makaleler yazmaktayım. ..

 
 
 
 
 
Toplam blog
: 5
: 436
Kayıt tarihi
: 13.09.17
 
 

1993 İstanbul doğumluyum. Teknoloji ve bilim alanlarında makaleler yazmaktayım. ..