Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '13

 
Kategori
Dünya
 

Angola Hükümeti İslam dinini yasakladı !

Angola Hükümeti İslam dinini yasakladı !
 

Angola'da yıkılan bir cami


TV ve medya haberlerine göre Afrika devletlerinden Angola Cumhuriyeti, 25 Kasım 2013 itibarile ülkede İslam dinini “yasadışı” ilan ederek yasakladı. İslam’ı bir din değil bir tapınma şekli olduğunu belirten Angola hükümeti, İslam’la bağlantılı veya ilgili olan her şeyin yasaklanacağını da duyurdu.  

İlk olarak 3 Ekim 2013te Luanda kentinde bazı camilerin minareleri yıkıldı. Yapılan açıklamada tüm camilerin yıkılacağı, radikal Müslümanlara hoşgörü gösterilmeyeceği ve İslam’ın yasal bir din olarak kabul edilmeyeceği bildirildi.  19 Kasım günü ise Kültür Bakanı Roza Cruze Silvia Adalet ve İnsan Hakları Bakanlığı tarafından İslamiyet’in yasal olarak kabul edilmediğini ve camilerin kapatılması gerektiğini ifade etti. Bu arada Luanda kentindeki iki camiye de belediye tarafından kapatılması için uyarı gönderildi.

20 milyon nüfuslu Angola’nın %95’i Protestan Hristiyan, %3ü Müslümanlardan oluşuyor. Bu bağlamda, Angola'nın diğer ülkelere  örnek olması kaçınılmazdır. Zira İslami terör, hoşgörüsüzlük ve çağdışı uygulamalarıyla tüm dünyanın en korkulan dini haline getirilmiş İslam’ın başka ülkelerce de yasaklanmasını bekleyebiliriz. Öte yandan özellikle hoparlörden ezan okunmasının çevresel ses kirlenmesine yol açtığı gerekçesiyle de bir çok ülkede ezan okunmasına yasal olarak izin verilmeyebilir.

Doğrusu Angola’nın bu tavrı beni pek şaşırtmadı. Su testisi su yolunda kırılır. İslam ister “ılımlı”, ister “ılımsız” siyasallaşmaya devam ettikçe büyük bir güç haline dönüşmesini sürdürebilir. Ama sanırım gönüllerde ve yüreklerde ölmesini engellemek için yapacak fazla bir şey kalmamıştır. Bu durumdan Müslümanların bir ders çıkaracağını sanmıyorum. Bu girişimi İslam düşmanlığı, fitne ve fesat girişimi olarak yorumlayacak ve bildikleri yolda gitmeyi sürdüreceklerdir. Daha büyük çatışma ve kargaşaları önlemek için Birleşmiş Milletler nezdine çözüm ve uzlaşma yolları aranması gerektiği kanısındayım.

 
Toplam blog
: 129
: 1871
Kayıt tarihi
: 27.07.06
 
 

1968 yılından bu yana dinler tarihi, mitoloji, sosyoloji, antropoloji, dinbilim, teozofi, metafiz..