Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '06

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Anılar sineması

Anılar sineması
 

Bazen düşünmezmiyiz hatırlamak istemediğimiz anların zihnimizden yok olmasını. Onları hiç yaşanmamış saymayı. Anılarımızı yok saymayı.

Hele giden sevgilinin ardından yaşadıklarımızı. Bizde bıraktığı izleri yok etmeyi.

Bazen biz ne kadar istesekte beceremeyiz. Zihnimiz bize karşı gelir ve unutmaya çalıştıkça o film karelerini bize hep hatırlatır. Çalan bir şarkıda, tek bir kelimede, bir bakışta bazen ama hatırlatır.

Geçimişe geçmiş demek kolaydır. Ya bıraktığı izler ve alıp götürdükleri yılların. Gidenlerle birlikte her anıda daha da değişen benliğin bıraktığı izleri silmek kolay mıdır?

Her giden bir iz bırakır ardında. Ve o iz, biz nereye gidersek peşimizden gelir bir gölge gibi.

Öyle bir an gelir ki bazen, bulunduğunuz yer farklı bile olsa biran için en çok yaşamak istediğiniz ana geri dönersiniz. Etraftakileri umursamadan o anın tadını çıkartırsınız tekrar tekrar. Çünkü anılar sineması açılmıştır bir kaç dakikalığınada olsa. O sinemanın makinisti bazen, o anda esen bir rüzgar, yüzünüze vuran güneşin sıcaklığı yada bir uzaklardan gelen bir ses size o en sevdiğiniz filmi izlettirir nerede olduğunuzu umursamadan.

Film bittiğinde yüzünüzde ılık bir gülümseme, gözlerinizde hafif bir nem bırakır.


Gerçek hayata göndüğünüzde ise artık herşey için çok geç olduğunu hatırlarsınız. Geriye dönemezsiniz ama ileriye de gidemezsiniz.

O zaman bir film daha koy makinisit !

Anılar sinemasından

Geçmişimi özledim....

 
Toplam blog
: 139
: 3267
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

Ya herşeyim ya hiçim.... Birbirinden güzel fotoğraflarıyla yazılarımı destekleyen canım arkadaşı..