Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '16

 
Kategori
Deneme
 

Anılar

Anılar
 

Entanglement (dolaşıklık) diye bir şey üzerine çalışıyorlar. Bu yolla ışınlanmanın olabileceğinden söz ediliyor. Bir insanın aynısı anında milyarlarca ışık yılı uzağa ışınlanacak ama bulunduğu yerde kendisini oluşturan maddeler parçalanıp yok olacakmış. Bu durumda insanın eski sureti ölmüş olmuyor mu? Diyorlar ki "ışınlanma eski insanın anıları ile birlikte olacak. Bu durumda yeni oluşan insan eskisi ne biliyorsa ve o zamana kadar ne yaşamışsa hepsini bilecek." Bu durumda yeni insanın eskisinden ne farkı kalır? Yeni insan eskisinin devamı olmaz mı?
 
Başka bir konu da hafıza kaybı. Anıların silinmesi. Geçmişini biraz olsun hatırlamayan bir insan, annesini babasını, karısını, çocuklarını, evini, mahallesini ülkesini anımsamayan bir insan nasıl aynı insan olur?
 
Bunları düşünürken Youtube'ta bu albüme denk geldim. Kenny Rogers ve Bee Gees birlikte söylüyor. Özellikle "Eyes that see in the dark". Dolly Parton bir parçada eşlik ediyor. "Islands in the stream". Arkadaşın verdiği kasette bir de Sheena Easton vardı. "We've got the night". Bizden pek kimse bunları dinlemez.
 
1987 yılında Suudi Arabistan'a çalışmaya gitmiştim. Orada bir arkadaş bu albümü tanıtmış ve kasedini vermişti. CD'ler ve flash diskler çıktığı için artık kasetleri dinleyemiyoruz. Uzun süredir dinlemediğim ve çok sevdiğim parçalarla karşılaşınca anılar yeniden canlandı. Arabistan'ın sıcağı, konteynerlerde geçen 1.5 yıl, PC bilgisayarlarla ilk tanışma, ilk paket programlar, Cidde'deki süpermarketler, bir aylık tatilde İtalya seyahati, Karin ve İda...
 
Bizi biz yapan şey yaşadıklarımız ve anılarımız. Anılar biriktikçe deneyimli oluruz. Bunun iyi yanı da kötü yanı da var. Ağlarız, güleriz, kızarız, hiç yaşamasaydım veya iyi ki yapmışım deriz. Zaman geçtikçe anılar bizi bağlar ve içine çeker. Aklımız hiçbir şeyi unutmaz, ve gittikçe yeniliklere kapanır.
 
Sanat uzun
Hayat kısa
Fırsat kaçıcı
Deneyim aldatıcı
Karar zor...
(Hippokrates) 

https://www.youtube.com/watch?v=7DVD_GVtaXw 

 
Toplam blog
: 153
: 18932
Kayıt tarihi
: 27.09.09
 
 

Antakya 1955 Doğumluyum. O.D.T.Ü. Mimarlık Fakültesi 1982 Mezunuyum. O zamandan beri firmalarda m..