Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Nisan '10

 
Kategori
Anılar
 

Anılarda 2006 İzmir beyhude buluşmasına bir bakış

Anılarda 2006 İzmir beyhude buluşmasına bir bakış
 

03 06 2006 Beyhude İzmir Buluşması


Dumanaltı olmuştum biranın mayhoşluğunda. Belki soğuktu masamıza geldiğinde. Gözlerim acışıyordu sigaranın dumanıyla. Ağır volumlü özgün müziğin atmosferinde kelimeler avaz-avaz havada uçuşuyorlardı. Uçuşuyorlardı ne demek! Resmen kapışıyorlardı birbirleriyle... Işıl-ışıl parlayan
gözlerden daha çok anlam saçarak etrafa. Eylem zamanı mıydı, yoksa sözcüklerin meramımızı anlatma gayretleri miydi? Olmasaydı sözcükler ağlar mıydı duygularımız? Ya da hıçkırır mıydı nefretimiz? Evet! Bu bir kanal açma çabasıydı mutat özverilerimizin dehlizinde.

Heyecanlar canımıza şevk katıyordu. Anlamlandırma kaygılarımız baskın çıkmalıydı. Sinerjik bir oluşum birlikteliğimize zevk veriyordu. Duygusal bağlarımız ağ gibi örüyordu ruhlarımızın birlikteliğini.
Alkol mü besliyordu damarlarımızdaki kanın coşkusunu, yoksa kesif sigara dumanı mı? Aidiyet etkeni besliyordu hayalleri. Hayalleri, yetenekleri ve uğraşları. Biri gözyaşı dökse mukabilinde diğerleri de gözyaşı dökerdi. Bu zorunluluğu gerektirmeyen bir şartlanmaydı.

Nesnellik kaygılarımız olmalı mı? "Şu an", kendi gerçekliğini sergiliyordu yaşam kesitimizde.
Sevinç ya da üzüntü? Ne fark eder; değil mi ki kalbimize impuls veren herbiri? Terkedilmek mi kötü, terketmek mi? Yoksa hayat namına vaz-geçilen umutlar mı?
Buradasın, sarhoşsun, akıyorsun hayatın deresine. Çekinmek mi, çekingenlik mi, çekişmek mi huzursuz benliğimizle?

Türkülerin nefesi halaya çağırıyordu. El ele, kol kola zılgıt sesleri yankılanıyordu. Kelimelerin ezgilerinin ahengi ruhumuza doping veriyordu. Gözlerimi yumdum ve ezgisiz, sözsüz ve kelimesiz bir rüya düşledim. İçine düştüğüm kabus böyle bir düştü.

gürsel selçuk 3.6.2006 İzmir

 
Toplam blog
: 20
: 459
Kayıt tarihi
: 30.12.07
 
 

Mayıs 2010'dan itibaren TUVA Sanat Atölyesinde Spiritüel Güçleri Geliştirme, Nefes Atölyesi, Holi..