Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ağustos '08

 
Kategori
Anılar
 

Anılardaki lunaparklardan bugünün eğlence parklarına

Anılardaki lunaparklardan bugünün eğlence parklarına
 

roller coaster


Çocukluğunda luna parka gitmeyen var mı? İzmir de yaşarken fuarda, Ankara'da yaşarken Gençlik parkındaki luna park kısıtlı olanaklarımızı zorlayarak yılda bir iki kez gitmeye çalışırdık . Karanlık geceleri işil işil eden dönme dolaplar , dönen salıncaklar, hani önce yavaş yavaş dönen sonra giderek yelpaze gibi açılan salıncaklar , çarpışan arabalar, daha neler neler.

Bir de bir tutam ipten birini çekince umduğunuzdan farklı bir nesnenin takılıp gelmesi. Ama her şeye rağmen sevinirdik gitmeye. Her ne kadar binebileceğimiz oyuncaklar sınırlı olsa da.

Ankara'da Sişman'ın dondurmacısı vardı . Maraş dondurması satılırdı. Bazıları dondurma almaktan çok o şişmanı görmeye giderdik, sevimli idi Sanırım uzun yaşamadı.

Parkta bir konser salonu vardı. Ünlü sanatçılar da gelirdi. Konsere girmek pahalı idi. O nedenle yüksek duvarla çevrili salonun etrafındaki banklar dolu olurdu. Görmesek de şarkılarını dinlerdik.

Büyüdüdükçe daha az gider olmuştuk. Eski tadı kalmamıştı. Çalışırken arkadaşlarla çay bahçesine gider ve gözleme yerdik.

Şimdi ne halde bilmiyorum ama çıcukluğumuzda su dolu gölü fıskiyeleri ve göle doğru egilen sakım söğütleri ile olan görüntüsünü şimdi bile hatırlıyorum. Yurttan ayrılmadan önce ufak çapta bir ROLLER COASTER kurmuşlardı. Binmeye korkmuştum .

Şimdi yaşadığım ülkelerde tema parkı denilen parklar var. Hemen hepsinde ROLLER COASTER lar. Resmini eklediğim çok büyük olanı değil ama yer çekimine meydan okurcasına yıldırım hızı ile inişler çıkışlar tabi biraz yavaş. Aniden sağa sola dönmeler ..bazan başaşağı hale geliyorsunuz . CESARETİNİZ VAR MI? Kalp ve damar hastalıklarından şikayetiniz varsa , omurgalarınızla ilgili sorunlarınız varsa binmemeniz gerekiyor . Ben de öyle yaptım iki gün önce gittiğimiz USJ de . Eşim denedi . Yarı korkulu yarı şaşkındı indiğinde . Bir kaç dakikalik bir yolculuk ama binenlerin çığlıklarını duyunca ister istemez bir heyecan kaplıyor sizi. Kızım arkadaşları ile gittiğinde hep binerler hiç de şikayetlenmezler . YAŞLILIK İŞTE !

Ben kendime uygun gösterileri seçtim . SHREK in hani şu yeşil renkli iyi kalpli yaratık, Spiderman , Terminator ve E.T . Gösteriye girmeden önce görevliler adınızı yazıyor PC ye . Ufak çaplı yoculuk bitince E.T. herkese adıyla seslenerek güle güle diyor . Daha bir çok gösteri var ama özellikle tatil döneminde kalabalık olduğu için hepsini görmek için bir gün yetmiyor . T

Ayrıca tüm karakterlerin katıldığı geçit te var. Yazın dans arasında dansa katılan görevliler izleyenleri su tabancası ya da bir kova su ile ıslatıyorlar. Kime denk gelirse . Ama sıcak havalarda o su cok iyi geliyor. Akşamları bazam havai fişek ya da lazerla yapılan ıişk gösterileri de var . Bu yıl PETER PAN i eklemişler gece gösterisine .

Elimizdeki paraları tüketmeye gittik ya hediyelik eşya dükkanlarına uğramamak olmaz. Sadece oraya özgü hediyelikleri kesenize uygun fiyatla almak olanaklı.

Yorgun argın evin yolunu tuttuğunuzda yorgunluktan ayaklarınıza kara sular inmiştir. Trende geçen yarı uykulu yolduluktan sonra eve ulaşınca EVDEN DAHA RAHAT YER OLMADIĞINI düşünürsünüz ama kulağınızda hala o gün dinlediğiniz şarkılar , gözünüzde canlanan görüntülerle bir daha gidersiniz oraya rüyanızda :)

 
Toplam blog
: 397
: 1111
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1955 Niğde doğumluyum. Ancak Japonya'ya gelene kadar yaşantımın büyük bir bölümü Ankara'da geçti. Ka..