Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ağustos '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Anında etkili 5 gençlik sırrı

Anında etkili 5 gençlik sırrı
 

Güneşin agresif UV ışınlarından korunmak için pek çok yöntem bulunuyor.


Genç görünmek hepimizin hayali. Bunun için çevremizden duyduğumuz, dergilerden okuduğumuz ya da televizyondan izlediğimiz pek çok uygulama, ipucu mevcut. Ancak çoğu ya zahmetli ya da pahalı… Peki, ben size pratik, zorlamayan üstelik anında etkili ipuçlarından bahsetsem? Kısacası, aşağıdaki beş kolay ipucuyla birkaç yaş gerişe sarmanız mümkün…

1. Temiz hava
Taze çiçeksi üst notalara sahip parfümlerin kullanıcılarına gençlik dokunuşu yaptığı hiç aklınıza gelir miydi? Buna karşın ağır kokular kullananların üzerinde hem eski hem de yaşlı bir etki yaratıyor. Oysa ki, yeni kokuların ‘flower power’ yani çiçek enerjileri bize de gençlik aşısı etkisi veriyor..


2. Kahvaltıda meyve
Gerçek güzellik içeriden gelir... Artık hepimiz bunu biliyoruz. Bu yüzden güne güzel başlamanın en ideal yolu taze meyvelerle olmalı. İçerdikleri antiokdisanlar sayesinde aynı zamanda erken yaşlanmaya da savaş açacak güce sahipler. Özellikle çilek, orman meyveleri, kivi, muz, böğürtlen gibi meyvelerle bu sıcak yaz günlerinde hem leziz ve pratik hem de doyurucu bir kahvaltı hazırlamanız mümkün.


3. Hafif bronzluk
Yaz boyunca bembeyaz bir tenle hastalıklı gibi dolaşmak yerine, hafif bronz bir tenle hem genç hem de sağlıklı bir görünüm kazanabilirsiniz. Cildinize kullanabileceğiniz otobronzan ürünlerin yanı sıra bronzlaştırıcı pudra da her zaman makyaj çantanızda yer almalı. Bu arada yaz mevsiminde korunmasız yanmak uzun zamandır demode... Agresif UV ışınlarından korunmak içinse pek çok ürün ve yöntem bulunuyor. Tabii ki sağlıklı ve genç görünümünüzü korumak istiyorsanız, güneşin cildinizi yaşlandırmasına izin vermeyin.


4. Kapatıcılar
Ciltteki koyu gölgeler, çoğu zaman yorgun ve hastalıklı bir görünümün habercisidir. Peki, ne yapmalı? Bizim de güzellik editörleri olarak her zaman tavsiye ettiğimiz concealer, bu sorunun bir numaralı gidericisi. Kapatıcınızı koyu gölgelerin bulunduğu göz altı çevresine uygulayın. Teninizin ve bakışlarınızın bir anda nasıl aydınlandığını fark edeceksiniz. Üstelik böylelikle çok daha genç bir görünüm kazanmanız da garanti...


5. Makyaj temizleme
Uyku sırasında cildimiz kendini yeniliyor. Bu yenileme sürecine zarar vermemek için ne kadar yorgun olursanız olun, saat ne kadar geç olursa olsun, makyajınızı temizlemeden yatmayın.  Temizleme sonrası cildinize bir tonikle ferahlık katın ve hafif içerikli bir anti-aging kremi sürün. Ertesi sabah çok daha taze bir ciltle uyanacaksınız. Belki de bir göz altı kapatıcısına bile ihtiyaç duymayacaksınız.

 
Toplam blog
: 248
: 438
Kayıt tarihi
: 27.04.16
 
 

Almanya'da doğdu. Oradaki öğreniminin ardından üniversite eğitimi için Türkiye'ye döndü. Gazeteci..