Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Diyetisyen Şengül Üre

http://blog.milliyet.com.tr/diyetinfo

14 Ocak '19

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Anioksidanlarla Fit Olunur mu?

  Günümüzde  global sorun  kötü beslenme, şişmanlık ve obezite. Beslenme açısından bakıldığında bu kötü beslenme alışkanlıkları  sonucu bir çok toksin vücudumuzda çeşitli hasarlara neden olmaktadır. İşlenmiş yiyecekler veya fast food  gıdaların tüketimi ile  sindirim işlemi sona erdiğinde, toksinler ya da sağlıksız bileşenler tüm vücudunuza dağılır. Sonuçta; Vücutta insülin dalgalanmasına ve  cilt başta olmak üzere tüm organların  toksinlerden  olumsuz etkilenmesine neden olur.

    Besinsel içeriği kaliteli ve sağlıklı yiyecekler tüketildiğinde ise doğal yolla alınan vitamin-mineral, antioksidan, kaliteli yağlar, kaliteli protein ve karbonhidratlar vücudunuzun sağlığını cilt sağlığını  ve kilonuzu korur.  Antioksidan içeriği  yüksek beslenme ile alınan vitaminler  vitamin-mineraller, sindirilip, emildikten sonra toksinlerle savaşmak adına  tüm vücuda dağılarak görevlerini yerine getirirler.  Kaliteli ve sağlıklı yaşam adına tüm işlevleri yerine getirirken, cildin parlak, sağlıklı ve elastikiyeti yüksek görüntüsünün devamını sağlarlar.

  Unutmayın !!!!!!!!    Sağlıklı Beslenme adına hazırlanmış sağlıklı yaşam veya kilo verme  program uygularsanız; yeterli protein,  E vitamini, C vitamini, antioksidanlar, omega 3  alarak   kaliteli beslenmeden ödün vermeden  yıllara meydan okursunuz.

  Beslenmenize ekleyeceğiniz (çilek, portakal, kapya biber), 2-3 porsiyon C vitamini ve A vitamini içeriği zengin  sebze ve meyveler, cildinizin yerçekimine karşı koymasına yardımcı olur. Mevsimsel özelliklere göre  C vit zengin beslenme ciltteki kolajen dokusunun kaybolmasını engeller. Ancak cilt parlaklığı ve gerginliğini ise beslenmenizdeki  omega 3 kaynaklarından zengin beslenme (somon  yağlı soğuk deniz balıkları,ceviz, ) sağlar.

  Yeşil yapraklı maydanoz, roka, dereotu ise gözaltı kırışıklıklarını engeller, domates ve likopen içeriği yüksek besinler ise güneşin harabiyetini azaltır.

  Fakat popüler diyetler ile vitamin-mineral, protein, antioksidan açısından fakir beslenme söz konusu ise beden zayıflarken, fitliğini kaybeder, yağ yakmaz, beden yaşlanması ve  cilt yaşlanması hızlanır.

Peki cildi fit ve formda bedeni  ve cilt sağlığını  etkileyen faktörler nelerdir?
    Rafine gıdalar
    Paketlenmiş ürünler
    Şekerli gıdalar
    Fast food gıdalar
    Sağlıklız öğünler
    Yetersiz su tüketimi
    Hareketsizlik
    Tek tip beslenme
    Katı zayıflama diyetleri
    Abur cubur ve bol enerji içeren gıdalar insülin salınımını  arttırarak kilo ve cilt sağlığını etkiler.

  • Bu yazı tamamen kişisel düşünce paylaşımı olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz
  • Bu bilgiler hastalığı tedavi edici değildir, sadece koruyucu önlemlerdir. Hastalığınız varsa doktorunuza danışınız.
 
Toplam blog
: 62
: 98
Kayıt tarihi
: 22.05.08
 
 

1991 Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Diyetinfo-Diyetisyen Şengül Üre. Sağlıklı beslenme ile zayıf..