Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '16

 
Kategori
Güncel
 

Anıtkabir özelleştirildi mi?

Anıtkabir özelleştirildi mi?
 

Son dönemlerde ulusal düzeyde kutladığımız bayramları kutlamamak için değişik bahaneler üreten iktidar, sonunda yapacağını yaptı.

Ülkemizde ulusal bayramları kutlatmamak için her türlü engellemeler yapılırken, Anıtkabir'de de değişiklik özelleştirmeyle başladı. Kurulduğu günden bu yana askerler tarafından işletilen, geliri Anıtkabir ve Atatürk'ün tanıtımı için harcanan kafeterya, özel bir şirkete, kiralandı.

Ankara'ya geldiğinde mutlaka Anıtkabir'e giden ve kafeteryasında çay içen Anadolu insanı son dönemde Anıtkabir’deki kafeteryalardaki değişikliği fark etmeye başladılar.

Kafeterya işletmesinin askerlerden alınıp özel bir şirkete verildiği basına yansıdı. Sosyal medyada çığ gibi büyüyen “Anıtkabir tehlike altında” adıyla Facebook sayfasındaki imza kampanyasından öğrendim ve kampanyayı bende imzaladım.

Bence Atamızın mezarı rant kapısı olmamalı. Anıtkabir işletmesi, özelleştirilmemesi gereken, tüm Türk ulusuna ait kutsal bir mekândır.

İşletmenin yeni sahiplerinin mekâna astığı menüye göre fiyatlar şöyle:

Bir bardak çay 1.50, kahve 2, nescafe 4, meyve suyu, ayran, simit 1.25, sütlü tatlı 8 ve tost 4 lira.

Askerlerin işlettiği dönemde ise fiyatların daha düşüktü.

Mekân işletmecisinin değiştiğine dair herhangi bir not bulunmadığı için yurttaşlar, kafeteryanın yine askerler tarafından işletildiğini sanıyor. Firma da ürünlerin ve fiyatlarının yazılı olduğu “menü”nün kapağına ve iç kısımlarına “Anıtkabir Komutanlığı” yazıp, özelleştirme olduğunu gizlemeye çalışıyor.

Konu ile ilgili askeri yetkililer Kantin Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle işletmelerin, işletme kısmının kiraya verilebileceğini, bunun ilk uygulamalarının da başladığını belirtiyorlar.

Anıtkabir kafeteryasını işletmeye başlayan MNU Gıda firmasının sahibi ise kafeteryayı 3 yıllığına en iyi teklifi vererek kiraladığını belirtiyor.

Sözün özü Atatürk’e ait ne varsa yok etmeye çalışıyorlar. Tıpkı ulusal bayramları yasaklamaya çalıştıkları gibi…

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..