Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '09

 
Kategori
Ankara
 

Ankara, doğa ve tabiat

Ankara, Doğa ve Tabiat üçlemesini araştırdım ve birkaç yer buldum.

***

Yer: Bayındır Barajı

Bilgi: Ankara'ya 12 kilometre uzaklıkta, Samsun Yolu üzerindedir. Tabii güzelliği, gazinosu, kamp yeri ve bir de yüzme havuzu olan baraj, yabancıların da beğenisini toplayan bir gezi ve mesire yeridir. Ulaşım, otobüs ve minibüsle mümkündür. Bayındır Barajı (Ankara-Samsun karayolunda, Ankara 13 km.)

Yer : GÖLBAŞI

Bilgi: Ankara’nın kente en yakın ve onu biraz "denizli" yapan Gölü’dür. Konya yolu üzerindeki bu göl (25 km.), kıyısına kurulu olan ilçenin adıyla anılır.

Gölden avlanan kocaman, turuncu ve çizgi filmlerdeki balıklara benzeyen sazan balıkları, kent içindeki pazar yerlerinde satılır.

Göl çevresinde bir çok piknik alanı, lokanta ve çay bahçesi bulunuyor. Gölden çıkarılan kerevitle enfes yemekler yapan bir Belçika lokantası da var ama göl kenarındaki lokantalarda daha çok et-mangal yaygın. Konaklamak isterseniz otel de var.

Ayrıca, Gölbaşı’ndan Kırşehir yönüne doğru gidilirse, Bala yolu üzerinde Beynam Ormanları’na ulaşılır. Beynam Ankara’ya en yakın doğal orman alanıdır.

Mekan: KESİKKÖPRÜ GÖLÜ

Bilgi: Konya yolunda Gölbaşı’nı geçtikten sonra Bala’ya saparak Beynam Ormanları tabelasından döneceksiniz. Güzel bir orman yolu sizi baraj gölüne ulaştıracak. Ormanda çok ender bulunan kuş türleri yaşıyor. Ya seslerini duyacak ya da göreceksiniz. Göl yüzmek için olduğu kadar su sporları için de elverişlidir. Sörf, su kayağı ve dalma gibi eğlenceli sporları deneyebilirsiniz. Derinliği 29 metreye kadar ulaşan Kesikköprü’de göllerin çoğunda bulunan dip balçığı yoktur. Su sıcaklığı Temmuzda 18 derece oluyor. Baraj gölünün kıyısında Ankara Belediyesi’nin tesisleri var. Ağaçlık sadece küçük bir bölümde var. Burada yer bulamayacağınızı düşünerek güneş şemsiyesi götürmenizde yarar var. Göl kenarında bir büfe bulunuyor. Ama temel ihtiyaçlarınızı Kesikköprü’den alabilirsiniz.

Mekan: ÇUBUK BARAJ GÖLLERİ

Bilgi: Ankara’ya 42 km. uzaklıktadır. Esenboğa Havaalanı yoluyla ulaşılabilir. Çubuk Barajı gölü yemyeşil çevresi ve dinlenme tesisleriyle kentin en çok ilgi gören günübirlik gezi alanlarından biridir. Ankaralılar özellikle hafta sonu hava almak ve yemek yemek için tercih ederler.

Mekan: Karagöl

Bilgi: Çubuk ilçesi yakınlarındaki bir başka göl de Karagöl’dür. Ankara’ya 74 km uzaklıktaki gölün çevresi ormanla kaplıdır. Küçük bir krater gölüdür. Çevresinde piknik yapılabilecek masalar bulunmaktadır. Kent çevresinde bir krater gölü olan Karagöl (Çubuk yolunda, Ankara 74 km)

Mekan: ELMADAĞ

Bilgi: Denizden yüksekliği 1855 metre olan dağ, Ankara ve çevresinin kış sporları merkezidir. Ankara’ya uzaklığı sadece 18 km’dir. Dağda kayak tesisleri, otel ve restoranlar, kiralık kayak malzemeleri bulunuyor.

Mekan: Eymir gölü

Bilgi: doğal güzellikleri, gelişmiş tesisleri ile görülmeye değer bir yerdir. Eymir Kürek ve Su Sporları Lokalinde kahvaltı edebilirsiniz. Marina büfede ağaçların altında sohbet edebilirsiniz, çay ve soğuk içecekler içebilirsiniz. Acıkınca balık veya sucuk ekmek yiyebilirsiniz. Diğer mekanlarıda( ODTÜ Eymir Gölü Bağevi, Orfoz, Çobanoğlu, Yelkenci Büfe) deneyebilirsiniz. Ana giriş kapısına ulaşmak için, Ankara'dan Konya yönünde giderken, Gölbaşı'na gelmeden Haymana sapağını geçtikten sonra, Endi'nin hemen yanından sağa dönüyorsunuz. TEAŞ, Polis Akademisi tabelalarını takip ederek önce TEAŞ'ı geçiyorsunuz, sağa doğru olan virajı aldıktan sonra, sola olan dönüşü görüp, sola dönüyorsunuz. Sonrası dümdüz Eymir Nizamiye.

Mekan: Seymenler Parkı, Botanik Park ve Kuğulu Park

Adres: Çankaya

Bilgi: Elçiliklerin bahçeleri ile bütünleşmiş gibi görülen Kuğulu Park, kuğuları ile özellikle çocukların sevdikleri bir yerdir. Daha yukarılarda Seymenler Parkı, gezme dinlenme yanında, zaman zaman gösterilere de sahne olur. Bu park içinde gösterilere ve konserlere elverişli amfiteatr ve alanlar vardır. Bunun batısında Botanik Parkı doğal güzellikleri ile görülmeye değer bir alandır. Bu park içinde yer alan Barış Çanı, her yıl Hiroşimaya ilk atom bombasının atıldığı gün barış için çalar. Parkın en üst noktasında içinde lokanta ve diskosuyla yüksek Atakule ve onun bitişiğinde alışveriş merkezi bulunur.

Mekan: Atatürk Orman Çiftliği
Bilgi: Ankara’da yaşayan insanımızın toprak ve bitkiye olan özlemini gidermek ve kendi eliyle toprağı işlemesini ve bir şeyler üretmesini sağlamak, çocuklarımıza toprak ve bitkileri sevdirmek, iş okul ve şehir stresinden uzaklaştırmak için A.O.Ç hobi bahçeleri açılmıştır. Bahçelerin kullanım alanı 200m2. Malzeme deposu, kamelya, içme ve kullanma suyu ile otopark mevcuttur.

 
Toplam blog
: 177
: 1692
Kayıt tarihi
: 02.11.07
 
 

İlk,Orta ve Lise öğrenimi TED Kolejinde yaptı. Bilgisayar Mühendisliği lisans eğitiminden sonra E..