Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '08

 
Kategori
Ankara
 

Ankara’ nın yaya alt geçitleri pislik yuvası

Ankara’ nın yaya alt geçitleri pislik yuvası
 

Ankara artık tek yönlü yolların hüküm sürdüğü bir otoban şehiri ( bir sokaktan öbürüne gidebilmek için bütün bir semti turlamak gerekiyor ) olduğundan alt geçitler gitgide daha da önemli bir hal aldı. Fakat ana caddeler dışındaki alt geçitler, evsizlerin kullandığı mekanlar haline gelmiş, buralar, alkol, tuvalet gibi kokulardan geçilmiyor ve etraf çöplük dolu. Buraları temizlemek kimin görevi merak ediyorum.

Tipik bir Avrupa şehrinde alt geçitler çok temiz( metro kültürü çok eski olduğundan) ve çok şenliklidir. Müzik aletini kapıp saatlerce çalanlar, grup halinde müzik yapanlar, pandomim yapanlar, şarkı söyleyenlere sıkça rastlarsınız. Etrafta konser ve kültürel aktivitelerin panolarına bakarak yürürsünüz. Oralarda herşey insanın mutluluğu ve kolay yaşaması için planlanmıştır. Bunu aldığınız her nefeste, attığınız her adımda hissedersiz. Bizim burada nasıl görünmez bir el herşeyi karıştırıyorsa, oralarda gizli bir el herşeyi düzenler.

Ankara’da kulladığım iki alt geçit var, bir tanesi Cinnah taki, diğeri Bilkent Eskişehir yolu geçiti. İkisi de birbirinden çöplük. Burnumu ve gözlerimi kapatıp geçmek zorundayım. Birşeyi inşa etmek, ortaya çıkarmak yetmez, onu korumak, kollamak, bakmak, kontrol etmek de önemlidir. Bunu başarmak o kadar da zor olmasa gerek.

Vatandaş olarak belediyeden, Hazineye yükü çok fazla olan, dış borçla finanse edelen şehir içi otobanları değil, daha temiz, daha verimli ve kaliteli hizmet bekliyoruz.

 
Toplam blog
: 144
: 1429
Kayıt tarihi
: 12.09.07
 
 

ODTÜ İşletme mezunuyum, felsefe bölümünde master eğitimi aldım, uzun yıllar bankacılık ve finansm..