Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '07

 
Kategori
Güncel
 

Ankara Ankara güzel Ankara diyemeyecek miyiz

Yurttan ayrilana kadar yasamim Ankara da gecti. Calistigim kamu kurulusu orada merkezde terorun oldugu insanlarin canlarini yitirdigi, demir celik yiginina donen binanin yakininda idi. Amcamin dukkani vardi Anafartalar carsisinda ..Cocuklugumuzdan beri gittigimiz bir alisveris merkezi idi .Zamanla degisti Ankara. Bir iki yilda bir gitttigimde iki gunlugune de olsa ugramadan edemem. Bazi degisiklikler beni cok sasirtiyor. Bazi kurumlar, oren yerleri korunurken bazilari ihmal ediliyor gibi geliyor .Ama her gisidimde yuregim daha hizli carpar neler gorecegim diye. Eskiden birlikte calistigim arkadaslari ziyaret etmek anamin mezarininin taslarini yikamak , unutmaya basladigim dualari okumaya calismak ve de alisveris yapmak oraya gittigimde yaptigim seyler .

Yurtta olup bitenleri sizler kadar yakindan izlemem olanksiz ama nette milliyeti ve kose yazarlarini okuyup haberdar olmaya calsiyorum olaylardan .Ama ornegin Cumhuriyet ve Laiklik adina yapilan yuruyusleri okumama ragmen yuruyus yapilan illerdeki yakinlarimi arkadaslarimi arayip" Nasil oldu diye katildiniz mi ?" diye soruyorum .

Ilginc olan burada abonesi oldugum Yomiuri gazetesinin Ingilizce baskisinda hemen her ilde yapilan yuruyusleri gunu gunune veriyor ve Turkiye ile ilgili kose yazilari oluyor .Buraya kadar iyi de sorun ne biliyor musunuz?

Turkiye' de Ankara vb yerlerde olan teror olaylari sinirda olan gerginlik buradan Turkiye ye giden turist sayisini etkiliyor .Insanlar tedirgin ve bir cogu iptal ediyor geziyi .Turkiye gidilmesi tehlikeli ulkeler listesine giriveriyor .Belirleyen de Dis Isleri Bakanligi .Kendi vatandaslarinin can guvenligi icin .Ama Amerika da ki kulelere ucakla yapilan saldiri da bile o ulke gidilmesi tehlikeli ulkeler listesine alinmadi .

Ankara dan basladim yurduma yonelik haksizliklarla devam ettim yazima .Icim buruk , kirgin.

Ulkemin insani guzel gunler gormeli baris icinde yasamali .Cumhuriyet korunmali , sahip cikilmali diyerek sonlandirmak istiyorum satirlarimi.

Saglicakla kalin

 
Toplam blog
: 397
: 1111
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1955 Niğde doğumluyum. Ancak Japonya'ya gelene kadar yaşantımın büyük bir bölümü Ankara'da geçti. Ka..