Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '16

 
Kategori
Güncel
 

Ankara ATO'da neler oluyor?

Ankara ATO'da neler oluyor?
 

habervaktim.com


Ankara (ATO), yani Ankara Ticaret Odası, önemli bir  ticaret organıdır ama aynı zamanda, aynı önemde bir  siyasal organ… Çünkü aldığı kararlarda, özelde Ankara’nın genelde Türkiye’nin büyümesine etki edebilecek bir organ halindedir.
 
125 bin üyesi olan bu organda seçimler yapıldı ve Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in seçilmesi beklenirken birden bire adaylardan biri sivrildi ve dolayısıyla Gürsel Baran ATO Başkanlığını kazandı.
 
Peki, bu sürpriz  Başkanlığın nedeni nedir? Niçin Osman Gökçek’in seçilmesi beklenirken birden bire, “Dur” dendi.. Bu sürpriz sonuç ortaya çıktı. 
 
Bilindiği gibi Osman Gökçek, daha 33 yaşında gencecik bir iş adamı. ATO'da kendisini gösterebilmesinin nedeni kendi başarılı iş adamlığı kimliğinden kaynaklanmıyor, daha çok babası Melih Gökçek’in ihtiraslı kimliğinden kaynaklanıyor.
 
Bilindiği gibi Melih Gökçek şöyle böyle tam 22 yıldır (1994’den beri) Ankara Belediye Başkanlığı’nı yürütüyor. Ve zaman zaman söylemleri Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan ile çakışıyor. Ama şimdiye kadar sadakatle iş gördüğü düşünülerek, biat etmiş bir kişi olarak Melih Gökçek’e dokunulmadı ve Melih Gökçek Ankara içinde şimdiye kadar bildiği gibi at oynattı.
 
Bilindiği gibi daha önceki Başkan Salih Bezci çeşitli katakulliler oynanarak Başkanlık görevinden istifa ettirildi. Başkan bulaştırılan en büyük suçlama FETÖ’cü olmasıydı. Bezci direnmek istedi ama bu göreve Osman Gökçek’i getirmek isteyen güçler bütün mekanizmaları kullanarak Bezci’yi istifaya mecbur ettiler.
 
Bütün bu anormal alt üst olmalardan sonra tabii yeniden seçimlere gidilecekti ve tek adayda belliydi: Büyük İşadamı Osman Gökçek…
 
Ama anlaşıldı ki bazıları sınırlarını aşıyor, olmayacak  sularda at oynatmaya başlıyor. Buna dur demek zamanı geldi ve aniden Osman Gökçek’in karşısına  Gürsel Baran çıkarıldı.
 
Ve sonra…
 
125 bin üyeli Ankara Ticaret Odası, 188 meclis üyesi ile bugün yeni başkanını ve yönetim kurulunu seçmek için sandık başına gitti.
 
Ankara Ticaret Odasının (ATO) yeni başkan ve yönetim kurulu üyelerinin belirleneceği seçimler sonuçlandı. Osman Gökçek'e karşı yarışan Gürsel Baran, ATO'nun yeni başkanı oldu.
 
Geçici seçim sonuçlarına göre Gürsel Baran 100, Osman Gökçek ise 86 oy aldı. 2 oy ise geçersiz sayıldı.
 
Peki, Gürsel Baran kimdir?
 
1960 Siirt doğumlu olan Gürsel Baran teknik lise mezunu. Baran, Emine Erdoğan’ın kuzeni olmakla birlikte Dost Boya’nın da sahibidir.
 
Şimdi anlaşıldı mı, Osman Gökçek’in seçilmesine kimler taş koymuştur ve “Hayır” demişlerdir. Günümüzde bazen bir insanın ismi bile onun bir topluluğa seçilmesine veya seçilememesine neden olabilmektedir.
 
Demek ki, Osman Gökçek’in seçilmemesine bazıları engel oldular ve yeni bir aday ortaya çıkardılar. 
 
Osman Gökçek, istediği kadar, “Ben FETÖ’cülere karşıyım..” diye bağırıp çağırsın, kaybetmesini bu tavrına bağlasın.. Ama mesele onu aşmaktadır.
 
Daha doğrusu bazıları gemleri çekmiş. “Durun bakalım..” demiştir.
 
ATO gibi önemli bir kuruluşun tepesine 33 yaşında önemli bir işadamının getirilmesi mümkün olur muydu, olurdu. Ama işte olmadı…
 
Çünkü birileri her şeyi denetliyor ve neyin uygun, neyin uygun olmadığına karar veriyor…
 
Gürsel Baran başkan seçildikten sonra sıcağı sıcağına şu açıklamayı yaptı:
 
“Daha önce de söylemiştim 3 aşamalı bir acil eylem planımız var o yürürlüğe girecek. Bunlardan bir tanesi meslek komitelerimizin verimli geçmesi gayretinde olacağız.
Oda dışında birinci sıraya Ankara'dan uluslararası uçuşların artırılmasıyla ilgili çalışacağız. Bedeli ne olursa olsun. Esenboğa dış hatlar hizmete açıldığında Esenboğa'nın en önemli aktarma merkezi olacağı söylendi ama gerçekleşmedi.
Ankara'dan 10 uluslararası uçuş var. İstanbul 400. Sonuna kadar takip ederek gayret edeceğiz. Planımızı tam olarak duyururuz.
 
FETÖ süreciyle ilgili bizim ülkemizin güvenlik güçleri var bakanlıkları var ilgili birimleri var herkes çalışıyor. Bir kaç yıl süreceğini düşünüyorum. Bize ulaşan bilgiler dahilinde her şey sonuna kadar yapılacaktır.”(sözcü.com.tr)
 
Yeni ATO Başkanının ilk demeci böyle. Bakalım neler yapabilecek. Göreceğiz. 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..