Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '07

 
Kategori
Ankara
 

Ankara Bahçelievler’den güzel haber geldi

Ankara Bahçelievler’den güzel haber geldi
 

Biraz önce gece yarısı çalan telefonu biraz korkarak açsam da gelen haberle sevindim. Ankara Bahçelievler’deki sokak tabelaları değişmeye başlamış. Aylardır yürüttüğümüz savaş sonucunda sokak adlarımıza kavuştuk. Bahçelievler ve Emek semtlerinde oluşturulmaya çalışılan kaosa bir nokta konulmuş oldu.

Ankara’dan kızkardeşim aradı. Akşam yürüyüşleri sırasında sokak tabelalarının değiştiğini görmüş ve sevinçle kazandığımızı haber vermek için aradığında nefes nefeseydi, dinlenmeyi beklememiş. Ben de duyduğumda çok sevindim.

Ankara Büyükşehir Belediyesi mahkeme kararını uygulayarak eski tabelaları yerlerine asmaya başlamış. Oysa ilk tepkiyi Mart ayında vermiştim. O günlerde yazmaya başlamış ve bu yazılardan herkesi haberdar etmiştim. Semtimizdeki üç muhtarımız da bu değişikliklerin yaratacağı sorunları çok güzel anlatmışlardı. Belediye bunları dinleseydi ve “Bir çalışanımız hata yapmış, hemen düzeltiyoruz” deseydi herşey tertemiz bir şekilde çözülürdü. Ancak Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetimi inatlaşmayı tercih etti. Ancak yasal gelişmeler karşısında yavaş da olsa yargı kararlarını uyguladı.

13 Ağustos 2007’de belediyeden bir e-mail geldi. Daha önce belediyeye gönderdiğim mektuba yanıt vardı:

"153@ankara-bel.gov.tr"

Sayın: AYDIN TİRYAKİ

İlgi: 11.07.2007 Tarihli ve 118781 Numaralı Başvurunuz

İlgi Başvurunuz konusu nedeniyle TRAFİK Birimine iletilmiş olup, söz konusu birimin gerekli incelemesi sonucunda vermiş olduğu cevap aşağıda belirtilmiştir.

Sokak değişiklikleri , 06.09.2006 tarih ve 2006/26 sayılı Başbakanlık Genelgesi, 04.09.2006 tarih 2006/71 sayılı İç İşleri Bakanlığı genelgesi TÜİK tarafından 2006 Ağustos ayında çıkartılan Adres ve Numaralamaya ilişkin yönetmelik, 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu ve bu kanun gereği çıkarılan Adres ve Numaralamaya ilişkin yönetmeliğin 14.maddesindeki "Her bulvar, cadde, sokak ve küme evlere özel bir ad veya numara verilir.Meydanlara sadece ad verilir.Bir Belediye sınırları içinde aynı ad veya numara birden fazla meydan, bulvar, cadde , sokak, küme evlere verilmez" Hükmü gereğince yapılmış olup işlem hakkında Ankara 1.İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı alınmıştır. Not: 28.07.2007 tarihli bilgiedinme@ankara.gov.tr internet adresine başvurunuz.

Bilgi edinmenizi ve gereğini rica ederiz.

Saygılarımızla,

Ankara Büyükşehir Belediyesi
Mavi Masa Müdürlüğü

Bu yanıt için Ankara Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum. Keşke yargı karar vermeden böyle anlayışlı davransalardı.

Bu mektup geldikten sonraki günlerde yargı kararının uygulanacağı konusunda umutlarım arttı ve haberleri uzaktan izlemeye başladım. İlk haberlerde süre dolmasına karşın bir değişiklik olmadığı şeklindeydi (1). Daha sonra eski numaralarımıza kavuşacağımız haberlerini okudum (2). Hala bir değişiklik olmaması nedeniyle konuyu yargıya taşıyan Levent Gök’ün semtte yaptığı denetim haber oldu.

Şimdi gerçek sokak adlarımıza kavuştuk. Tüm katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum. Ankara’ya döndüğümde yeni tabelaların fotoğraflarını çekeceğim ve bu fotoğraflarla birlikte şimdiye kadar bu konuda yazdığım 15’e yakın yazıyı derleyeceğim.

(1) Sokak numaralarında Gökçek'in süresi doldu:
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=7093459&tarih=2007-08-16

(2) Bahçeli ve Emek eski numaralara kavuşuyor:
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=7100382&tarih=2007-08-17

(3) Tabela teftişi:
http://www.hurriyet.com.tr/ankara/7115526.asp?gid=140&a=245957

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..