Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '07

 
Kategori
Ankara
 

Ankara Bahçelievler sakinleri sokak adlarına sahip çıkıyor

Ankara Bahçelievler sakinleri sokak adlarına sahip çıkıyor
 

Bugün 10 Temmuz 2007 Salı, akşama doğru 8. Caddenin başında çok büyük bir bez afişte sokak adı değişikliği haber veriliyordu. Oysa sokak tabelaları değiştirileli 10 gün olmuştu ve bunu yeni duyuruyorlardı. 8. Cadde boyunca ilerlerken sokak tabelalarına eklemeler yapıldığını gördüm. Henüz az sayıda sokağın yeni verdikleri adının altına (ESKİ ... SOKAK) bilgisi eklemişti. Oysa Gökçek eski sokak adlarını tabelalara yazdık diye açıkladığında hiçbir tabelada bu açıklama yoktu. Tabelalar asıldıktan sonraki 10 gün içinde kimbilir kaç ambulans çağrılan adresi bulamadı. Bu arada yaşanmış veya yaşanabilecek, adrese ulaşamamadan kaynaklanacak sağlık sorunlarının vebalinin ağırlığı onları inatlarında bir nebze geri adım attırmış görünüyor.

8. Cadde’deki bu gelişmeleri gördükten sonra, yeni gelişmeler var mı diye Muhtarımız Süleyman Koyuncuoğlu ile görüşmek için Yukarı Bahçelievler Muhtarlığına uğradım. Muhtarlıkta sokak adı değişikliği sorununu görüşen semt sakinleri vardı. Bu sırada muhtarlığa o sırada orada olan konukların bıraktığı bir belgeyi okuduğumda olayın başka bir boyutunu gördüm. Bahçelievler’in kuruluşu ile ilgili 1937 tarihli belgenin altında kimin adı var dersiniz. Büyük bir ad: Mustafa Kemal Atatürk. Bahçelievler Atatürk’ün Ankara’ya miraslarından biri. Bu yapılan Atamızın mirasının çiğnenmesinden farklı birşey değil. Belgeyi muhtarımıza veren Ankara Üniversitesinden bir hocamızde ve elinde. ayrıca semtin o yıllarda çizilen planları da vardı.

Bahçelievler 7. Cadde üzerindeki Yukarı Bahçelievler Muhtarlığına gidip bu belgeyi görebilirsiniz ve belgeyi bulan hocamızın adını da öğrenebilirsiniz.

Semtimizin değişik yerlerinde imza kampanyaları sürüyor. Semt sakinleri tarafından iptal davaları açılıyor. Zamanla alışılacağı söylense de tepki bir kartopu gibi büyüyor.

Basınımızı bu konu ile ilgili daha derin araştırma yapmaya davet ediyorum.

1. Eski sokak adlarını unutturmak için mi yeni tabelalarda eski sokak adları yazılmadı?
2. Eski sokak adlarıyla ilgili sokaklarda asılı hiç bilginin kalmadığı 10 günlük dönemde adrese ulaşamayan bir ambulans vakası oldu mu?
3. Uygulamanın iptali için açılan davalar ne durumda?
4. Sokak adlarını bu kadar özensiz düzenleyen görevliler hakkında kurumlarınca bir soruşturma açıldı mı?

Konu ile ilgili olarak semtimizin muhtarları önemli bir bilgi birikimine sahipler. Basınımızı onlarla görüşmeye davet ediyorum.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..