Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '07

 
Kategori
Günübirlik Turlar
 

Ankara bayındır barajı

Bir Gezinin Ardından
Ankara merkezde kalanların, şöyle ayaklarını uzata uzata sakin bir alanda dinlenmeye çok ihtiyaçları var. Ankara’ da günü birlik tatil ya da dinlenme amaçlı bir alan düşünüyorsanız, işte size Bayındır Barajı.
Bu pazar günü sınıfımla Bayındır Barajı’ na gittik. Şehrin gürültüsünden ve o asfalt kokan sokaklarından uzak olmak güzel bir duyguydu.

Bugünkü Ankara belki de bu mesire yerleri ile biraz nefes alınabilecek bir görüntü sergiliyor. Tek başımıza yapma imkanımızın olmadığı bu piknik gezimizde velilerimizle, öğrencilerimizle birlikteydik. O, oldum olası sevmediğim resmi konuşmaların dışına çıkarak insani ilişkilerin gelişmesi çok güzel oluyor. Böylesi gezilerde sanki öğrencileri ve velileri birer öğrenci ya da veli olarak görmekten ziyade onların da birer kişi olduğunun daha çok farkına varıyor insan. Özelde Ankara’da, genelde ise tüm Türkiye’de görev yapan meslektaşlarımın yapacakları bu tür gezilerin okul-aile işbirliği açısından çok yararlı olacağına inanıyorum.

Biz, kişi başına 10 YTL alarak yaptığımız bu geziyi, tek başımıza yapacak olsaydık daha pahalıya mal ederdik. O kadar fazla da eğlenemezdik. Paylaşımın coşkusu bir başka oluyor.

Sınıf olarak bu geziyi pazar günü yaptık. Piknik alanı tatil günü olmasından dolayı epey kalabalık sayılırdı. Eğer siz gezinizi hafta içi yaparsanız daha sessiz ve sakin bir ortamda dinlenirsiniz.

Bayındır Barajı, Ankara’ya içme suyu sağlayan barajlarımızdan biridir. Ankara’nın son yıllarda az yağış almasından dolayı su seviyesinin epey düştüğünü gördük. Anlaşıldı ki bu yaz susuz kalacağız. Ancak benim konum bu değil.

Şehrin gürültüsünden bozkırda oluşturulan bu güzel mekanlara kaçabilirsiniz. Dinlenme açısından çevre düzenlemesi ve içme suyu, tuvaletler, çocuklar için oyun alanları, büyük mangallar ve bank masalar yerleştirilmiş. Sabah kahvaltınızı öğleyin mangal sefanızı başta da söylediğim gibi fazla masrafa gerek kalmadan yapabilirsiniz.
Tabi ki paylaşmayı seviyorsanız…

Çocukların ağaca bağlanan salıncakta sallanma keyfi, kendi aralarında top oynamaları, ip atlamaları bütün bir yıl üzerlerinde biriken stresi en güzel şekilde atmalarına neden oluyor.İsterseniz tekne gezisi ile farklı bir ortamı yakalayabilirsiniz. Ya da bir at kiralayarak dört nala gitmenin zevkini yaşayabilirsiniz.

Ankara’da dinlenmek istiyorsanız kapınızın önünden biraz uzağa bakmalısınız. Merkeze göre çemberin çapı büyümüş.
 
Toplam blog
: 12
: 2042
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

Öğretmen olarak, yeni programın uygulayıcıları olarak görüşlerimizi aktarmak istiyoruz. İlköğreti..