Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '17

 
Kategori
Güncel
 

Ankara'da Alevi katliamı planı boşa çıkarılan IŞİD katillerine bir çift söz!

Ankara'da Alevi katliamı planı boşa çıkarılan IŞİD katillerine bir çift söz!
 

Çizim, Yücel Evren


Ankara’da 21 Mayısta Yapracık’ta yapılan bir operasyonda IŞİD’li 2 terörist ölü olarak ele geçirildi. Teröristlerin eylem planlarına dair tespitler bugünkü Hürriyet gazetesinde haber olmuş.[1]

Teröristler operasyondan önce cep telefonlarına örgüt propagandası görüntüleri yüklemişler. Birinin elinde uzun namlulu silah, 12 şarjör, 4 el bombası…

Ele geçirilenler arasında Ankara’daki Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Merkezinin (Cemevi) fotoğrafları, teröristlerin bulunduğu yerden buraya gidiş güzergahına dair haritalar ve notlar varmış. Cemevi fotoğrafının altında Rusça; “İşte bu bina. Orada. İçeri girişin konumu belli değil. İçeriye girer girmez orada istikametinizi kendiniz belirlemelisiniz. İnşallah orada silahlı kimse yok. Allahın izniyle asıl toplantının yapıldığı etkinlik salonuna girmeye çalışın. Kendinizi garanti altına almaya, birbirinizin sırtını koruyup kollamaya gayret edin” yazılı not tespit edilmiş.

Anlaşılmaktadır ki, fark edilmeselermiş, bu teröristler “Allahın izniyle(!)” Cemevinde Reina benzeri çok daha büyük bir katliam gerçekleştirmek peşindelermiş. Ve yine anlaşılmaktadır ki, bu alçakça planın uygulanmasına, kahraman polislerimizin yaşamlarını hiçe sayan kahramanlıkları vesilesiyle yüce “Allah izin vermemiş”. Aksine Allah o hain teröristleri kahretmiş.

Bu teröristlere bir çift söz etmek isterdik ancak kendileri saptıkları çıkmaz yolda bir hiç uğruna yaşamlarını yitirdikleri için buna olanak kalmadı. Ancak,  Cemevi fotoğrafının altındaki o talimatı yazan “alçağın” halen benzer aşağılık amaçlar peşinde koşturduğunu ve teoride şu yazımızdaki hitabımızdan haberdar olabilme olasılığını dikkate alarak kendisine soruyoruz.

Be hey vicdansız!

O mekanda topluca katletmeyi planladığın o insanlar oraya en fazla bir cenaze, bir 40 yemeği, bir cem töreni veya bilemedin bir söyleşi için toplanmış olmaları muhtemel, yaşlı, genç, kadın, çocuk… masum insanlar olacaktı. Bu insanları topluca katlettirmiş olabilseydin eline ne geçecekti?

Be hey akılsız…

Orada, Irak’ta, Suriye’de yaptığın gibi bir toplu katliam gerçekleştirebilmiş olsaydın, bunun, senin o kör davana ne yararı olacaktı?

Be hey aşağılık katil…

Bu alçak katliamı gerçekleştirmiş olsaydın, sanıyor musun ki, Türkiye’de “Alevi-Sünni” çatışması başlatabilecektin. 50 yıldır gözyaşı döken bu ülkenin Alevisi, Sünnisi, senin bu aptalca ve alçakça numarana kanıp birbirine düşman mı olacaktı?

Reina’da yılbaşı kutlayan insanları katledince Laik düşüncedeki insanları ayaklandırabildin mi ki, şimdi de bunu deniyorsun?

Sen bu katliamı gerçekleştirseydin, sanıyor musun ki, Aleviler ellerine silah alıp Sünni kardeşlerine komşularına, canlarına, dostlarına taarruza kalkacaklardı?

Sen bu alçakça planını uygulayabilseydin, sanıyor musun ki, Sünni kardeşleri Alevi canlarını bu acılarıyla baş başa, ortada, sahipsiz bırakacaklardı?

Bak yobaz katil…

Sana kim bellettiyse, “Türkiye’de Aleviler ve Sünniler var, Alevi katliamı yapıp Sünni kardeşlerine iftira  atarsak Aleviler ayaklanır, iç savaş çıkar”…, seni fena işletmiş.

Senin o katlederek ayaklandırmayı ve iç savaş çıkarttırmayı planladığın Alevilerin yaşam felsefelerinden kimse söz etmemiş size anlaşılan… O insanlar, “incinsen de incitme”den başka bir şey bilmezler. O insanlar “eline, beline, diline sahip ol”’dan başka niyet beslemezler.

Ve o insanlar, sizin alçakça, korkakça, vicdansızca gerçekleştireceğiniz eylemlerinizin ardındaki sinsi, aptal ve küçük hesaplarınızı sezemeyecek bilgisizlikte ve cehalette de değiller.

Bana bak ey ahmak terörist…

Şunu o içinde beyin olmayan boş kafana iyice sok! Yarım asırdır terörle birbirine düşman etmeye çalıştığın bu ülkenin Alevisi, Sünni, Türkü, Kürdü… bugüne kadar birbirine düşman olmadıysa, bunu şu saate kadar başaramadıysanız, geçmiş ola… Bundan böyle bunları ancak rüyanızda görürsünüz.

Bu ülkenin insanı sizin bugüne kadar planladığınız, uyguladığınız terör saldırılarınızda  o kadar çok acı çekip gözyaşı döktüler ve o kadar çok şey öğrendiler ki, kışkırtıcı hiçbir eyleminiz değil bizleri birbirimize düşman etmek, yiyeceğiniz her halttan sonra dahi artık daha çok kenetleneceğiz, daha çok birlik olacağız… Heveslerinizi kursaklarınıza gömeceğiz.

O iki teröristin ele geçirilmesinde emeği geçen polislerimiz başta olmak üzere tüm görevlilere şükranlarımı sunuyor, terörle mücadelede yitirdiğimiz tüm şehitlerimizi ve canlarımızı bir kez daha rahmetle anıyorum.

Kenan IŞIK
 


 
Toplam blog
: 432
: 2964
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

Mülkiye mezunuyum. Emekli müfettişim. Ankara'da yaşıyorum. S'oligarşi isimli kitabı yazdım. Kitap..