Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '09

 
Kategori
Ankara
 

Ankara’da bu sabahın sürprizi reklam panolarındaydı

Ankara’da bu sabahın sürprizi reklam panolarındaydı
 

Fotoğraf: Aydın Tiryaki (24-3-2009, Ankara)


Ankara’da bu sabah dışarıya çıktığımda günün sürprizini reklam panolarında gördüm. Siyah zemin üzerinde büyük harflerle “Gökçek gidecek sol gelecek” yazıyordu. Ne güzel bir mesajdı, kabus dolu günlerden sonra bir sabah güzel bir rüyayla uyanmak gibiydi.

Sabah panolarda ilk gördüğümde afişin asılma niyetiyle ilgili aklıma gelen, gün boyunca herkesin konuştuğuydu.

Mesaj çok açıktı, ancak çok önemli bir eksiği vardı, altında imza yoktu. Her imzasız afiş gibi bu sefer de akla gelen adres birçok kişi için aynıydı. Ankara’da bu panolarda daha önce de imzasız afişler görmüştük.

Hemen haberlerde aradım, gazetelerde yoktu. Google News ile aradığımda boş sayfa geldi. Internet’in hızlı medyası olayın ciddiyetini farkedememişti. Öğle sıralarında benzer aramayı yaptığımda birkaç sonuç çıktı. Akşam saatlerinde artık günün en popüler konularından biri olmuştu. Yandaş medya bile haberden uzak kalamamıştı. Akşam haberlerinde televizyonlar da çok önemsemişlerdi.

Afişin rüzgarı hemen ters yönden esmeye başladı, kar bekleyenler için zarar olacağı belli oldu. Üzerine yapıştırılan ek afişlere kimse birşey diyemedi, çünkü imzası olmadığı için buna tepki gösterecek sahibi de yoktu.

Sabahın karanlığında reklam panolarına asılan bir afiş 12 saat sonra televizyonlarda önemli bir haber olarak sunuluyorsa, bu haberin medyanın dikkatini çekmesi için 6 saat geçmemesi gerekir. Medya çok yavaş kaldı, Ankaralının çözüp yorumlama hızına yetişemedi. Medya haber yaptığında, haber Ankaralı için bayatlamıştı.

Ankara, 24 Mart 2009

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..