Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '10

 
Kategori
Futbol
 

Ankara'da Gol Sesi Çıkmadı

Ankara'da Gol Sesi Çıkmadı
 

Fotoğraf, http://www.milliyet.com.tr adresinden alınmıştır.


Beşiktaş zirveye çok yaklaştığı bir haftada Ankara'dan bir puanla döndü.

Beşiktaş, Ankaragücü karşısına oldukça eksik bir kadroyla çıktı. Düşünün ki toplam altı yedek oyuncunun ikisi kaleciydi. Diğer dördü ise normal oyuncu. Bu dört oyuncudan da üçü oyuna girdi. Oldukça entrasan bir tablo.

Kadro dezavantajı Beşikaş'ı farklı bir oyun şablonuyla oynamaya yöneltti. Siyah- beyazlılar sahaya 3-5-2 düzeni ile çıkarak neredeyse herkesi şaşırttı. Ankaragücü ataklarında ise orta sahadaki oyuncuların da geriye dönmesiyle Beşiktaş defansı beşliye döndü.

Elbette kaçınılmaz bir sonuç olarak forvette bulunan Bobo ve Holosko, rakip kaleye oldukça uzak kaldılar. Bu oyuncular orta sahadan topla beslenemeyince topu almak için orta sahaya kadar geldiler. Bu durum Beşiktaş'ın Ankaragücü kalesine gidişini zorlaştırdı.

Mustafa Denizli yaptığı değişikliklerle takımını hareketlendirdi. Ancak golü bulamadı. Tecrübeli teknik adamın kadro dezavantajı olduğu doğru. Ama sahaya 3-5-2 ile çıkmak zorunda da değildi.

Beşiktaş'ın oyun sistemi Ankaragücü' ne kimi zaman hareket sahası kazandırdı. Ancak sarı- lacivertliler de kaliteli kadrolarına rağmen istenileni veremiyorlar.

Beşiktaş' ta Kaleci Rüştü yine hayati kurtarışlar yaptı. İbrahim Kaş, yaptığı oldukça kritik müdahaleler ile göze çarpan diğer bir isimdi.

Maçın hakemi genelde iyiydi. Oyunu çok durdurmasının dışında bir hatasını göremedik. Vassell'in Beşiktaş ceza sahası içerisinde kendisini artistik bir şekilde yere atmasına " devam " demesi doğruydu. Ancak bunun karşılığı olan sarı kartı Vassell' e göstermedi.

Beşiktaş, bukadar eksik kadrosuyla bir puan kazandı denilebilir. Ama olaya Türk futbolu açısından bakarsak bir zihniyet değişikliği şart. Avrupa'nın büyük takımları eksik oldukları zaman bizimkiler kadar zorlanmıyorlar. Gencecik çocukları da oynatsalar ortaya birşeyler koyabiliyorlar. Bizim kendisine " büyük " denilen takımlarımızın da artık bu safhaya gelmeleri gerekmiyor mu?

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..