Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '15

 
Kategori
Güncel
 

Ankara'da kaza: Şehit, Gazi ve Niyazi...

Ankara'da kaza: Şehit, Gazi ve Niyazi...
 

internetten alınmıştır


Türkiye kırk yıllık terör saldırısından kurtulmaya çalışıyor... Bu çetin mücadelede şehitler de veriyoruz... Yollara gömülmüş bombalar ve/veya kalleşçe saldırılar askerimizden polisimizden canlar alıyor. Allah hepsine rahmet eylesin!

Bir yanda da bu mücadelede gazilerimiz oluyor... Onlar da yaralı veya sağlam olarak bu "savaş"tan dönmüş  olanlarımız... Allah bunlara da sağlıklı uzun ömür versin!

Bir de "niyazi" olanlarımız var. Ankara gibi bir başkentin ortasında otobüs şoförünün dikkatsizliğinden kaynaklanan trafik kazasında can verenler... Bunlara ne diyeceğiz?

Dikkat çekmek için bu kazada can verenlere "niyazi" desem de aslında bunlar da şehittir... Evet, dinimize göre şehitliğin çeşitleri ve dereceleri vardır.

Elbette, en büyük derece dini, imanı, vatanı için can verenler hakiki şehitlerindir... Bundan başka, suda boğulan, hamileyken ölenler gibi  böyle kazalarda can verenler de manevi anlamda şehit sayılır.

Ancak, bu ölümlere "şehit" diyerek rıza göstermek de mümkün değil... Kazalar kaderden olur ama hiç kimse kaderini bilmediği için, sonuçta tedbirsizlik, dikkatsizlik bunların nedenidir.

Türkiye son on yılda duble yollar yaptı, şehir merkezlerinde alt-üst geçitler, kavşaklar, viyadükler, metrolar yapıldı ama "insan unsuru" tam olarak değişmediği için yine kazalar oluyor, yine canlar gidiyor.

Demek ki, bizi dikkatsizliğmiz, umursamazlığımız ve eğitimsizliğimiz öldürüyor... Bugün Ankara'da,Türkiyenin başkentinde 12 ölümlü kaza haberini okuyunca bunları yazmak istedim.

Dağlıca'da kalleş terör saldırısıyla 16 şehit verdik kahrolduk... Ama, Ankara'da bir otobüs kazasında 12 insan gitti... Bayram Tatili boyunca yüzü aşkın kaza "şehidi"miz var!

Türkiye gelişiyor; araba sayısı artıyor, yollar genişletiliyor ama "insan ögesi"  bir türlü değişmiyor... Kazadır, her zaman ve heryerde olabilir ama Türkiye,  artık kazalar konusunda da gelişmiş ülkeler standardını yakalamalı...

Bugün Ankara'da bir otobüs durağında otobüs beklerken başka bir otobüsün durağa dalması sonucu "şehit olan" insanlanımıza da Allahtan rahmet diliyorum.

Ne yazık ki yapacak başka bir şeyimiz yok!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..