Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '12

 
Kategori
Futbol
 

Ankara’da kazanan çıkmadı

 

Spor Toto Süper Lig’de Ankara’da karşılaşan Gençlerbirliği ile Beşiktaş Kulusic ve Olcay’ın karşılıklı golleriyle 1-1 berabere kaldılar.

Beşiktaş maça çok kötü başladı. İlk yarının başında oyunun tek hakimi ev sahibi Gençlerbirliği’ydi. Nitekim kırmızı- siyahlılar 19.dakikada Kulusic’in golüyle 1-0 öne geçtiler.

Bu golde Beşiktaş defansı ve kalecisi hatalıydılar. Duran topta gelen bu golde neredeyse bütün Beşiktaş takımı ceza sahasındaydı. Kale sahasına gelen topa hiçbir Beşiktaşlı futbolcu müdahale edemedi. Defans bu anlamda hatalıydı. Ama kaleci Mc Gregor da bu topa çıkmayarak hata yaptı.

Beşiktaş yaklaşık olarak 35.dakikadan sonra hareketlenmeye başladı. Siyah- beyazlıların golü de 36.dakikada geldi. Olcay’ın şutunda Gençlerbirliği defansından Aykut’a çarpan gol Gençlerbirliği ağlarına gitti.

Golde sonra Beşiktaş ivmesini yükseltti. İkinci yarıya da Beşiktaş iyi başladı. İlk yarıyı pozisyonsuz kapatan siyah- beyazlılar bu yarıda inanılmaz goller kaçırdılar. Özellikle Almeida son bölümde kalenin önünden topu içeri atamadı.

Beşiktaş’ta Fernandes ve Oğuzhan’ın eksikliği açıkça hissedildi. Bunun dışında hissedilen başka bir şey de yine kadro darlığıydı. Siyah- beyazlıların yedek kulübesi maçı çevirebilecek futbolculara sahip değil. Samet Aybaba o nedenle 86.dakikaya kadar oyuncu değiştirmedi. İşin ilginç yönü kulübesi Beşiktaş’a göre daha zengin olan Gençlerbirliği’nin de ilk değişikliğini 86.dakikada yapmasıydı.

Gençlerbirliği ilk yarıda üç net gol pozisyonu yakaladı. Ankara temsilcisi ilk yarının son bölümü ve ikinci yarı oyundan düşmesine rağmen yine de pozisyonlara girdi. Gençlerbirliği maçın son dakikalarında Necip’in ters vuruşuyla öne geçebilirdi. Ama Mc Gregor bu topu güzel bir şekilde çıkardı. Böylece Mc Gregor Beşiktaş’a geldiğinden beri ilk defa puan kurtarmış oldu.

Beşiktaş devre arasında mutlaka takviye yapmak zorunda. Kulübün bu transferler için nasıl kaynak bulacağı ayrı bir sorun. Ama Beşiktaş’ın bu kadro yapısıyla ligi götüremeyeceği de açıkça görülüyor. Öte yandan Fernandes’in durumu ayrı bir muamma. Bu sorunlara Beşiktaş yönetiminin bulacağı çözümler futbol takımının ligin ikinci yarısındaki yolunu da belirleyecek.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..