Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '07

 
Kategori
Haber
 

Ankara’da terörün iğrenç yüzünü gördük

Ankara’da terörün iğrenç yüzünü gördük
 

Dışarıda yemek yerken komşu masalardan birinden garsonu çağırıp televizyonda haber kanallarını açmasını söylediğinde öğrendik Ulus’taki patlamayı. Kanallardan biri, eski meclisin karşısındaki çarşı dediğinde aklımıza Yüzüncü Yıl Çarşısı geldi. Sonra öğrendik Anafartalar Çarşısı olduğunu. Son dakika haberleri veren kanalları değiştirdikçe durumun kötü olduğunu anladık.

Haberi görür görmez kardeşlerimin telefonlarını aradım. Daha sonra olayın ciddiyetini anladığımda ailedeki herkesi, tanıdıkları arayıp sordum. Merak edenlere "biz iyiyiz" haberini verdim.

Böyle zamanlarda birarada olmak güven veriyor insana. Kızkardeşime gittiğimde bir arkadaşından kötü bir haber gelince telaşlandık. Aynı okulda öğretmen olan bir arkadaşının annesi ve babası patlamada yaralanmışlar. Polis aramış, babasının yaralandığını ve annesini bulamadıklarını haber vermiş. Ulus’a gittiğinde annesini yolun kenarında otururken bulmuş. O sırada babasını televizyonda ambulansa binerken görenler haber vermiş. Babasının bu haberini almak bile içini rahatlatmış. Daha sonra hastaneye ziyaretine gittiler, yaşamsal bir tehlikeleri yokmuş. Ben de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Cep telefonu şebekelerinin kriz anlarında ne kadar yetersiz olduğunu bir kez daha gördük. Hat vermiyordu ve şebeke hatası mesajları geliyordu.

Herkes için önemli olan önce en yakınları. Onların iyi olduğunu öğrenmek bir an rahatlatıyor ama orada olanları ekranda görünce bir endişe çöküyor herkesin içine. Bu akşam Ankara’da terörün o iğrenç yüzünü gördük. O saatte Ankara’da bulunan herkes orada olabilirdi: Yaşlı, genç, çocuk, bebek, kadın, erkek, her şehirden, her ülkeden.

Terör insanlığa karşıdır, yaşama karşıdır ve iğrençtir. O iğrenç terör bu akşam Ankara’da 6 can aldı ve çok sayıda insan yaralandı. Ankaralıların ve ülkemizin başı sağolsun.

Olay yeri görüntülerinde Ulus Meydanındaki Atatürk’ün at üzerindeki heykeli görünüyordu. O heykel hep orada duracak ve hep ayakta olacak, Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti Ankara’nın Ulus Meydanında.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..