Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '09

 
Kategori
Güncel
 

Ankara depremi

Ankara depremi
 

Büyük Ankara Depremi


1999 Marmara depreminin üzerinden yaklaşık 10 yıl geçti. Binlerce insanımızı kaybettiğimiz bu deprem ülkemiz ekonomisine de büyük tahripler verdi. İnsanların ruhlarında onarılması güç yaralar açtı. Bilim insanları önümüzdeki yıllarda bölgede muhtemel depremler üzerinde çeşitli yorumlar yapmaya başladılar. Bazıları olası depremin birkaç sene gibi çok kısa bir zaman diliminde olacağını, yıkıcı etkisinin beklenenden daha fazla olacağını iddia ederken diğer bazıları ise 7 üzeri bir depremin bilimsel kaynaklara dayanarak 2225 yılından önce olmayacağı yönünde fikirler ileri sürmektedirler. Biz vatandaşlar bu haberlere dayanarak Marmara’da ve özellikle İstanbul’da büyük şiddette bir deprem olacağını beklerken deprem haberi Türkiye’nin kalbi başkent Ankara’dan geldi.


Ergenekon operasyonu çerçevesinde gözaltına alınan İbrahim Şahin'in evinde bulunan krokiler üzerine Ankara'nın çeşitli yerlerinde aramalar ve kazılar yapılmaya başlandı. Gölbaşı’nda yapılan kazıların ardında Atatürk Orman Çiftliği ve Saklıbahçe’de ve son olarak da Yenikent’te birçok arazi kazıldı. Bu kazılar sonucunda el bombalarından tutunda aydınlatma fişeklerine, lav silahlarına kadar bir orduyu donatacak kadar çok sayıda silah ve mühimmat bulundu.


Belki hedefte başka kazı alanları da mevcuttur. Kim bilir! Ama hepimizin bildiği tek şey büyük depremin İstanbul’da olacağını beklerken (temennimiz hiçbir zaman ülkemizin böyle felaketler yaşamaması) bu depremin Ankara’dan yaşandığıdır. Şüphesiz Ankara’daki bu deprem henüz son bulmuş değil. Büyüklerinin yanında artçı sarsıntıları da halen devam etmektedir. Bundan dolayı sağlıklı bir hasar tespit çalışması da yapılamamaktadır. Tesirlerinin ülkemize etkisinin ne boyutta olacağı şu an muamma. Hep birlikte bekleyip görelim.

 
Toplam blog
: 8
: 4541
Kayıt tarihi
: 17.05.08
 
 

1977 doğumlu olan yazar lisans eğitimini 1999 yılında Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim..