Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '11

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Ankara Fuarında Bartın, sükse yaptı...

Ankara Fuarında Bartın, sükse yaptı...
 

Bartının vekilleri ile Vali ve B.Başkanı bir aradalar.


 

 

                                                                                 

 

 

Ankara’da düzenlenen 3. İller Kültür ve Turizm Fuarı açıldı. Açılışa Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da katıldı.

 

ANFA Altınpark Fuar Merkezi’nde açılan fuarda Bartın Valiliği’nce düzenlenen 66 metrekarelik stantta Bartın’ın geleneksel el sanatlarının yanı sıra yöreye ait ürünler ile turizm değerleri tanıtıldı.

 

Fuarın açılış törenine eski bakanlar Kürşat Tüzmen ve Faruk Nafiz Özak, valiler, belediye başkanları da katıldı. 22 ilin stantlarla yer aldığı fuarda Bartın standı büyük ilgi gördü. Ve diğer ziyaretçileri de hayran bıraktı.

 

Bartın Valisi İsa Küçük, Milletvekilleri Yılmaz Tunç ve Rıza Yalçınkaya, Belediye Başkanı Cemal Akın, Amasra Belediye Başkanı Emin Timur’un yalnız bırakmadığı Bartın standında ayrıca Bartın Belediyesi Geleneksel El Sanatlarını Destekleme ve Geliştirme Projesi kapsamında el sanatları bölümü de yer aldı

 

Bartın’ın yöresel yemeklerinin tanıtıldığı şu günlerde, birkaç numune, kurulan stantlarda olsaydı, ne güzel olurdu diyenlerin de bulunduğu fuarda, “pumpum çorbası”, “Halışka”, “beyaz baklava,”  1kesme makarna” gibi mamullerin de tadına bakılabilirdi.

 

Heree şeyi ile dikkatleri üzerine çeken fuardaki mini sergi, Bartın’ı tam olarak tanıtmasa bile, “kuvvetlice” fikir vermesi bakımından cazip görüldü. Ve Ankara’da yaşayan Bartıın’lıların gururunu okşamış oldu.

 

Fuarın resmi açılışında ise Bartın Valisi İsa Küçük tarafından Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’e üzerinde “Ankara’nın Denizi Bartın ve Amasra” yazılı Bartın’ın deniz fotoğraflarının yer aldığı pano hediye edildi. Fuar 26 Ekim’e kadar açık kalacak.

 

  

  

  

 

 

 

 

 

   

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..