Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '13

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Ankara göz göre göre susuz bırakıldı

Ankara göz göre göre susuz bırakıldı
 

Ankara Su ve Kanalizasyon


Ankara başkentimiz. Oysa Ankara'nın Çankaya ile Mamak çevresindeki kırka yakın mahallesi üç dört günden beri SU! SU! Suuu, diye inliyor.
Kısaca ANKARA SUSUZ KALDI!

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI İ. Melih Gökçek'e bağlı ASKİ 17 Ekim 2013'te (24 saat) süreceğini duyurduğu SU KESİNTİSİ konusunda yalan çıktı.

 Karapınar'daki evimizde, apartman deposundaki iki günlük su da bittiğinden dört günden beri evdeki su şişelerini kullanıyoruz. Kısaca bu çevre susuzlukta toplam altıncı gününü doldurmuş yedinci gününe girmiş bulunuyor.
Çoğu Ankaralı gibi bu konuda benim de t e p k i m ya da kızgınlığım giderek büyüyor!


Varan Bir:
Teknik Takip ve daha nice belalardan korunmak için gerçek adını yazamayan Sivrisinec takma adlı bir yorumcu diyor ki:

'Yıl olmuş 2013 başkent ankara'nın göbeğinde an itibariyle yaklaşık 40 saattir süren su kesintisidir.
bu arada 7/24 hizmet verdiği iddia edilen alo 153 telefonlara, 153@ankara.bel.tr ise maillere cevap vermemektedir.

aski'nin web sayfasında ise kesintinin biteceği tarih devamlı ileri alınmaktadır.
darülacize'den 100 yaş üzeri alzeimher hastası bir kişi bile aski'yi de belediyeyi de çok daha iyi yönetir.
olimpiyatları biz alsaydık bütün sporcular bitten kırılırdı herhalde:) (20.10.2013 21:39)'

Varan İki:
17.09.2013 Günü saat 12:13:11 Cihan Haber Ajansı duyuruyor:

Mamak ve Çankaya’da su kesintisi
ANKARA -

Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ), Çankaya’da P3 Pompa İstasyonu kollektörüne bağlantı çalışması nedeniyle su kesintisi yapılacağını açıkladı. Çankaya’da çarşamba saat 8’de başlayıp 24 saat sürecek kesintinin yapılacağı yerler şöyle: Balgat, Bahçelievler, Emek, Anıttepe, Yücetepe, Bakanlıklar, Kültür, Seyranbağları, Topraklık, Fakülteler, Cevizlidere, Öveçler, Nasuh Akar, Oğuzlar, Gökkuşağı, Akpınar, Karapınar, İlker, İleri, Metin Akkuş, Mürsel Uluç, Aydınlar, Sokullu, Hürriyet, Oran, Y. Dikmen, Yıldız, Sancak, Birlik, Kırkkonaklar, Boztepe, Bayraktar, İmrahor, İncesu, Çankaya, Hoşdere, Güzeltepe, Bağcılar, Ayrancı, Kavaklıdere, Devlet Mah., Zafertepe, Mimar Sinan, Metin Oktay ve Hilal mahalleleri.

Mamak’ta da şebeke bağlantısı nedeniyle Çarşamba ve Perşembe günleri su kesintisi uygulanacak. Mamak’ta çarşamba ve perşembe günleri saat 07.30’dan saat 20.00’a kadar ilçenin bazı mahallelerinde 12.5 saat süreyle su kesintisi uygulanacak yerler şöyle: Bahçelerüstü Mahallesi alt kotları,Hürel Mahallesi alt kotlar, Mehtap Mahallesi alt kotları, Demirlibahçe Mahallesi alt kotlar, Mamak Caddesi Gülveren adalararası.

Varan Üç:
'Çankaya'da onarım uzadı su, kesintisi sürüyor
19 Eylül 2013

ASKİ, Çankaya’da pompa istasyonu bağlantı çalışması nedeniyle, dün sabah 08.00’den itibaren 24 saat süreyle ilçenin bazı mahallelerinde su kesintisi yaptı. Bu sabah 08.00’de suyun yeniden verilemeyince vatandaşlar tepki gösterdi.

ASKİ’yi arayarak yetkililere ulaşmaya çalışan Çankayalılar tepkilerini Twitter’da da paylaştı. Ankara Hürriyet Muhabiri’nin ulaştığı ASKİ yetkilileri ise elektrikle ilgili sorun olduğunu ve bu yüzden çalışmaların uzadığını kaydederek, Kızılay’ın belirli yerlerine su verilmeye başlandığını diğer mahallelere de akşama doğru su verileceğini ifade etti.

SU VERİLMEYEN MAHALLELER

Dün sabah saat 08.00’dan itibaren kesinti yapılan ve akşama kadar su verilemeyecek yerler ise şöyle:
“Balgat, Bahçelievler, Emek, Anıttepe, Yücetepe, Bakanlıklar, Kültür, Seyranbağları, Topraklık, Fakülteler, Cevizlidere, Öveçler, Nasuh Akar, Oğuzlar, Gökkuşağı, Akpınar, Kırkkonaklar, Boztepe, Bayraktar, İmrahor, İncesu, Çankaya, Hoşdere, Güzeltepe, Bağcılar, Ayrancı, Kavaklıdere, Devlet, Zafertepe, Mimar Sinan, Metin Oktay ve Hilal mahalleleri.' (DHA'dan alıntıdır)
Yukarıdaki sıralamada Karapınar Mahallesinin neden bulunmadığını merak ediyorum.

Varan Dört:
Aşağıdaki su kesintisinin başlatılacağı tarih ile duyurunun yayınlandığı tarihe ki on yedi (17) g ü n l ü k bir fark var arada, dikkat ediniz!

Dün (20 Ekim 2013, Pazar) okuduğuma göre Ankara BB Başkanlığında kafalar iyice karışmış.

İşte o duyuru:


-İÇME SUYU BAĞLANTI ÇALIŞMASI NEDENİYLE 3 EKİM PERŞEMBE GÜNÜ 08.00 İLE 20.00 SAATLERİ ARASINDA ALTINDAĞ’IN BAZI MAHALLELERİNDE 12 SAAT SÜREYLE SU KESİNTİSİ YAPILACAK


İçme suyu şebeke bağlantı çalışması nedeniyle 3 Ekim Perşembe günü 08.00 ile 20.00 saatleri arasında Altındağ’ın bazı mahallelerinde 12 saat süreyle su kesintisi uygulanacak.


12 saat süreyle su kesinti yapılacak yerler şunlar olacak:

ALTINDAĞ
Alemdağ, Başpınar ve Doğantepe Mahalleleri. (Kaynak:http://www.ankara.bel.tr/haberler/su-kesintisi/#.UmTWdhCLDMZ)
Bana göre Ankara'ya su taşıyan P3 adlı anaborunun gerekli bakım onarımı için ne uygun zaman ne de olası sorunlar önceden gerçekleştirilmiş alt yapı çözümleri var olmadığı için ABB Başkanı İ. Melih Gökçek de ASKİ'nin EGO kökenli bir buçuk yıllık yeni genel müdürü ve bir basın tarafından 'Büyükşehirin Gururu' olarak nitelenen İrfan Kaya da sınıfta kalmıştır. (Bugün 21 Ekim 2013 Pazartesi - Saat:14:05)

 
Toplam blog
: 570
: 1034
Kayıt tarihi
: 14.09.08
 
 

1974'te H.Ü. Sosyoloji ve İdare Bölümü'nü yüksek lisans tezi ile bitirdim. 1976 yılında yapımcı y..