Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

05 Mayıs '18

 
Kategori
Güncel
 

Ankara’nın Afeti

Ankara’nın Afeti
 

Geçmiş olsun Ankara’ya ve tüm Ankaralılara…


 Ankara’da, başkentte 10 dakikalık yağış, onlarca insanı, yüzlerce aracı önüne katıp sürükleyiverdi. İnsanoğlunun acizliğinin bariz resmi diye de bakılabilir olaya. Oysa asıl önemli olan Ankara'nın alt yapısının yetersizliği, mazgalların tıkanıklığı ve derinliğinin yetersizliği sebebiyle su baskınlarının sürpriz olmamasıdır…

Mamak tarafı güzel yerleşim bölgesi aslında, şehitlik yakınında uzun süreli kalmışlıklarım var. Ama ana caddeden yukarılara doğru çıkıldığında dağ, tepe ev dolmuş.  Çoğunlukla Çorumlular genelde kendi şehirlerini bırakıp, buralara mesken kurmuş. Güzelim Ankara’ya gelişigüzel yerleşim yakışmamış, yazık olmuş.

Ankara’da zaten bir trafik seli akıp duruyor her an; caddeler dar, araçlar haddinden fazla, insanlar yollarda cambaz gibi oradan oraya sekiyor. Bu haller hayli can sıkıyor. Doğa bize kâinatın sırrını veriyor aslın da çok basit bir sır. Haddini aşma, doğruluktan şaşma. Doğup büyüdüğün yeri bırakıp büyük şehirlere koşma. İnsanlar, evler çoğaldıkça, Allah muhafaza tedbirlerde alınmadıkça felaketler sürpriz olmamalı… Gördüklerime çok üzüldüm gerçekten, caddelerde can pazarı yaşanıyor, sel önüne kattığını acımasızca götürüyor.

Arabanız olsa ne olacak, sanki denizin içinde sürükleniyor araçlar. Felaketin boyutu küçümsenemez. Dükkânlarda mallar telef olmuş, Evlerin alt katları mahvolmuş. Yetkililer her zaman olan şey değil, hazırlıksız yakalandık diyorlar. Ama felaket geliyorum, diye haber vermez.  Siz yetkiliyseniz, her konuda tedbirli davranacaksınız, “ya olursa,” diye düşüneceksiniz; alt yapıya önem vereceksiniz ve buralarda işten anlamayan kayırma adamınızı değil, ehil işçiyi can güvenliğini sağlayarak çalıştıracaksınız. Vatandaşın can güvenliğine tedbir alacaksınız, sonra takdiri Allah’a bırakacaksınız. Elimizden geleni yaptık demeniz için, vicdanınız rahat olmalıdır. Gayri olmuşla, ölmüşe çare yoktur, dilerim yaralar çabuk sarılır, tehlike tekrar etmez inşallah.

Geçmiş olsun Ankara’ya ve tüm Ankaralılara…

Ayfer AYTAÇ – ayferaytac.com

 

 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..