Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Murat GÜLCEK - Yakamoz35

http://blog.milliyet.com.tr/gulcek

10 Mayıs '10

 
Kategori
Futbol
 

Ankara'nın taşına bak

Ankara'nın taşına bak
 

Fenerbahçe’ nin oynadığı ve oynayacağı maçlar nedense hep olay oluyor. Oynasa dert oynamasa dert. Sanırım onun için Fenerbahçe’ ye medyatik takım yakıştırması yapılıyor. Tüm gazete ve televizyonlarda her hafta Fenerbahçe’yle ilgili haberler. Kupa maçlarının oynanacağı ve oynandığı haftalarda hep 27 senelik özlem yazılmaktan bıkılmadı mesela. Kupa finali oynandı da kurtulduk çok şükür.

Kupa’dan önce başlayan bir Ankaragücü polemiği vardı. Kupa finalinden sonra bu polemik her geçen gün üretilip çoğaltıldı. Meğer Ankaragücünden medet uman ne çok insan varmış aramızda şaşırdım. Önüne gelen bu maçla ilgili programlar yaptı, önüne gelen bu programlara çıkıp ağzına geleni söyledi. Hatta aralarında ağız ishali olanlar bile vardı. Fakat benim gibi bir çok kişininde zoruna giden sanırım Ümit Özat oldu. Biz Ümit’ i büyük kaptan olarak kalbimizde taşıyorduk. Futbolu bırakıp Ankaragücü’ ne gelmesine sevinmiştik ama meğer o bizim gibi düşünmüyormuş, bunu gördük. Bundan sonra yolun açık olsun büyük kaptan.

Ankaragücü’nden medet umanlar, sahada gördüler ki karşılarında Şampiyon Fenerbahçe var. Kupada gördükleri Fenerbahçe karşısında iştahı açılanlara üç gol atan Fenerbahçe hem onların karnını hem bizim gözlerimizi doyurdu. Maçın gollü geçeceğini tahmin etmiştim ama Ankaragücü’ nün bu kadar fos çıkacağını tahmin edememiştim. O kadar konuşmaya, o kadar gaza rağmen Ankaragücü bildiğimiz Ankaragücü’ydü.

Güzel olan şeylerin en başında Fenerbahçe’ nin oyunu geliyordu. Kupa maçı oynanmamışçasına Fenerbahçe kaldığı yerden lige devam etti. Mehmet Topuz’ un gol atması ayrı bir güzellikti. Suskun golcümüz Guiza’ nın golüde moral açısından çok iyi oldu. Ne kadar kendisine kızsamda gerçekten çok çalışkan bir santrafor. Fakat sadece çalışkanlık yetmiyor bir santrofora gol de gerek. Bir diğer golse Baroni’ den geldi. Gerçi buna gol değil füze demek lazım. Ankaragücü’nde patriot olsa bu füzeyi tutamazlardı sanırım.

Tribünlerde Ankaragücü ve Bursa sesleri çoktu fakat her zaman çoğunluk kazanamıyor işte. Sevinen stadtaki bizim azınlıklar oldu. Haftaya Trabzon maçı var. Karşı taraftakiler bugünden itibaren başlarlar çalışmaya. Hatta başladılar bile diyebilirim. Şimdiden Trabzon’un maçı bize vereceğinden bahsediliyor. Ee ne demişler dilin kemiği yoktur.

Son bir maçımız kaldı. Her türlü oynanan oyuna ve söylenen söze rağmen bu maçıda kazanıp Şampiyon olacağımıza inanıyorum. Haftaya kendi stadımızda Şampiyonluk gösterilerine katılamayacağım için çok üzgünüm.

Son söz : Şampiyon Fenerbahçe…

MURAT GÜLCEK

 
Toplam blog
: 150
: 1014
Kayıt tarihi
: 25.04.07
 
 

İzmirliyim;Şehrimi ve ülkemi seviyorum.Yaşamayı seviyorum. Eğlenmeyi, eğlendirmeyi seviyorum..