Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '07

 
Kategori
Haber
 

Ankara saldırıya uğradı

Ankara saldırıya uğradı
 

Milliyet gazetesinin haberine göre PKK nın internet sitesinde şöyle bir haber varmış “Kuzey Irak'ın Mahmur kasabasındaki KDP merkezine 13 Mayıs'ta bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında 50 kişi hayatını kaybetmişti. Patlamadan Türkiye'yi sorumlu tutan PKK'nın askeri kanadı HPG'nin internet sitesinde 14 Mayıs'ta yayımlanan bir yazıda, "Yarın benzer bombaların bir tepki olarak Ankara'nın kalbinde patlaması hiçte şaşırtmamalı" denildi.

Ve Ankara’nın kalbi Ulus’ta bir bomba patladı. Bir şeylere gebe günler geldi, terör büyük kentlere doğru yol alacağının haberini veriyor. Emekli Orgeneral Sayın Edip Başer’in yaptığı işin bir fonksiyonu olmadığını ifade etmesi, ardından görevden alınması, Genelkurmay başkanının 14. Nisan demecinde bazı konularda ellerinin bağlı olduğunu söylemesi belki bir ilişkiler sebepler zincirini bize gösteriyor. Ulus’ta patlayan bombanın komutanın İDEF fuarına gidiş yolu üzerinde olması da gazetecilerin aklına Büyükanıt’ın hedef alınmış olabileceğini getirmiş.

Tezgah belli, istenen, bizim milletçe galeyana gelip çatışmaya girmemiz. Yıllardır bu tezgaha gelmedik, sanırım gelmeyeceğiz.

Terörün en kalleş yanı sivil, kadın, erkek, büyük, çocuk ayırımı yapmamasıdır. Ankara’daki patlama kentin en kalabalık yerinde oluyor. O saatlerde yoğunluk en yüksek seviyeye çıkar Ulus’ta. Televizyonda tüyler ürpertici manzaraları seyrederken, teröre binlerce lanet yağdırdım lakin güvenlik zafiyeti yaratmaya çalışan terörün bizleri terörize etmesinin önüne geçmek durumunda olan kurumlar bundan sonra daha uyanık, daha atik olmalılar.

Büyük alışveriş merkezleri bu kana susamış mahlukların birincil hedefidir bence. Binlerce insanı alışveriş yapsın diye tıktığımız kapalı alanlar terör mahlukları için bulunmaz yerlerdir, insanlar alışveriş yapsın diye içeri girişlerde uygulanan güvenlik laçka, sadece kadın çantalarını x-ışınından geçiriyorlar, erkekler aletten öte öte geçiyor aldıran yok. Bir canlı bomba o aletten rahatça geçer. Alışveriş merkezlerinin park yerleri de hırsızların soygununa teröristin bomba koymasına elverişli. Bazı yerlerde arabaların altına ayna ile bakıyorlar, ya araba bagajı ve içi güvenli mi? Toplu yerlere girişteki güvenlik önlemlerinin artması gerekir diye düşünüyorum. Ankara olayından sonra kentlerdeki alarm seviyesi yükseltilmeli. Aksi takdirde vatandaş kapalı yerlere ve toplu yaşanan yerlere gitmeye çekinecek, bu terörün en çok istediği korku şeklidir.

Güvenlik ile ilgili sorumlu ve yetkililer içimizi rahatlatacak açıklamalar yapmalı.

DTP yetkilileri çıkıp bu olayları kınamalı, PKK internet sitesindeki yukarıda verdiğim haberin içeriğine katılmadıklarını, böyle eylemlerin insanlık dışı olduğunu söylemeleri lazım. Ülke barışından sık sık söz eden bu parti yöneticilerinin şimdi yapması gereken budur. Ağızlarında lafları gevelemek yerine Ankara’daki vahşetin nereden gelirse gelsin kınanması gerektiğini söylemeleri lazımdır. O zaman gerçek barıştan yana olduklarını hissettirmiş olurlar. Ankara’yı kana bulayanların arkasında insan olan hiç kimsenin durmadığını gösterirler.

Ankara bombalanmasında ölenlere rahmet, yaralılara şifa diliyor, terörü bir kez daha lanetliyorum.

 
Toplam blog
: 283
: 1304
Kayıt tarihi
: 04.12.06
 
 

Nükleer fizik doktoru, şiir yazmaya çalışıyor, kalite yönetim sistemleri danışmanı, öykü deneme yaza..