Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '12

 
Kategori
Güncel
 

Ankara tiyatrosu

Tiyatroyu çok severim. Görev yaptığım yerlerde sabit tiyatro olmadığından turneye geldiğinde çok olmasa da gitmiştim. Hayatımda sadece tiyatro oyuncularını ellerim kızarana kadar ayakta alkışladım. Çünkü fazlasıyla alkışı hak ediyorlardı.

Ülkemizde de demokratik bir yönetim var, ileri mi geri mi uzmanlar daha iyisini bilir. Genel seçimlerden sonra milyonlarca yurttaş olarak Ankara'da yönetimi bir tiyatro gibi i,zliyoruz, tabi salonda değil, görsel ve yazılı medyadan.Bu dönem Başbakanın tabiriyle ustalık dönemi, nasıl bir ustalık dönemiyse tüm aksaklıklar,zaaflıklar bu dönemde yaşanmaktadır. Ülkenin hayati önem taşıyan sorunları gündeme dahi getirilmemekte, yaratılan gündemlerle halkımız uyutulmaktadır. Devlet içinde kurumlar arası çekişmeler yaşanmakta, devlet yönetiminde istikrar bozulmaktadır.

Son günlerde yaşanan Yargı-Emniyet-Mit olayında çarpıcı sahnelere şahit olmaktayız. Yargı bazı Mit mensuplarının ifadesini almak istemekte, başta Cumhurbaşkanı, Başbakan olmak üzere sözkonusu yargısal işlem engellenmek istenmekte, hatta kanun teklifi dahi alelacele hazırlanmaktadır. Bu durum kamuoyunda Mit üzerindeki kuşkuları daha da artırmakta, eğer kanun gücüyle de olsa engelleme gerçekleşirse bu Mit olayı daha çok araştırmalara konu olacak gibi görünmektedir. Kamu görevi yapan hangi kurum olursa olsun yargıya hesap vermelidir. Aksi takdirde ne bir hukuk devletinden söz edebiliriz, ne de o kurumlar kamu vicdanında aklanmış olurlar. Ayrıca iş ve işlemleri şaibeli olmaktan kurtulabilir.

Mit görevlilerinin Oslo'da terör örgütü temsilcileriyle görüşmelerinin Başbakanın bilgisi ve yönlendirmesiyle olduğu açıktır. Zaten Başbakan da bunun için Mit görevlilerinin yargılanmasını engellemek için çaba sarfetmektedir. Diğer bir ifade ile Başbakan Mit görevlilerini ateşe atmış, şimdi de ateşten kurtarmaya çalışmaktadır.

Bazı köşe yazarları yargının işlemini darbe diye nitelendirmektedirler, anlamakta zorluk çekmekteyim. Niye yargı darbesi olsun ki, Savcılık iddianamesini hazırlar, mahkeme karar verir, suçsuzlarsa da beraat ederler, bu telaş nedendir bilinmez. Bilinen şudur ki hukuk dışı bazı işlemler yapılmıi ve Hükümet tarafından da örtbas edilmeye çalışılmaktadır. Nutuk atmaya gelince hukuk devletiyiz diye bas bas bağıranlar işlerine gelmediği durumlarda yargı darbesi diye haksız, hukuksuz, mesnetsiz ithamlarda bulunabilmektedirler.

Unutulmamalı ki hukuk bir gün herkese lazım olabilir.

 
Toplam blog
: 491
: 222
Kayıt tarihi
: 15.03.11
 
 

A.İ.T.İ.A Yönetim Bilimleri Fakültesini bitirdim. Kütüphaneci ve Maliyeciyim. Emekli oldum. İlgi al..