Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sonsuzluk (Osman Özeker)

http://blog.milliyet.com.tr/yasev

01 Mart '16

 
Kategori
Güncel
 

Ankara'ya bomba, Van'a taziye çadırı

Ankara'ya bomba, Van'a taziye çadırı
 

17 Şubat akşamı Ankara'nın göbeğinde Komutanlıkların olduğu, Başbakanlığın ve TBMM olduğu mahalde teröristler ellerini kollarını sallayarak geliyor, bomba yüklü aracı patlatıyor 29 masum insan ise terör kurbanı oluyor.
 
MİT, YPG- PYD terör örgütünün askeri tesislerin bulunduğu bir bölgede "terör eylemi" yapacağına dair ilgili birimlere bilgi vermesine rağmen terör eylemi gerçekleşmiş, masum insanlar katledilmiştir.
 
İşin ilginç yanı tam da Cumhurbaşkanın, Başbakanın ABD, AB ülkelerine Suriye'de savaşan PYD, YPG örgütlerinin PKK'nın devamı örgütler  olduğunu ve Türkiye'nin bu örgütleri "terör örgütü" olarak gördüğü ve kabul ettirmek istediği bir anda bu eylem gerçekleşiveriyor.
 
İşi daha da ilginç ve gizemli kılan ise Sayın başbakanın aradan 24 saat bile geçmeden eylemi gerçekleştiren kişinin PYD'li  Suriye uyruklu Nevval Sancar olduğunu açıklamasıydı.
 
Başbakan Suriye'de savaşan ve ABD, Rusya'nın desteklediği PYD örgütünün bir elemanının Türkiye'nin başkentinde terör yaptığını ve bu örgütün "terörist bir örgüt" olduğunu haykırıyordu.
 
Oysa bu gün terör örgütü ilan edilen, PKK ve Kandil kontrolünde olduğu iddia edilen örgütün elebaşı Salim Müslüm'ü Türkiye'ye defalarca çağıran ve ağırlıyan bu hükümet değildi sanki.
 
Tam da 29 Ekim günü, cumhuriyetin ilan edildiği gün "Kobani'ye selam olsun , Kobani düşmesin" diyerek Peşmergeleri törenlerle vatan topraklarına alan,oradan Kobaniye ,PYD ye destek veren bu hükümet değildi,
 
Bu hükümetin geçmişte yaptıkları da yanlıştı,PKK, PYD,YPG, PJAK aynı soyun itleridir. Tüm bu örgütleri Abdullah Öcalan ve Kandil yönetmektedir.
 
Yanlış olan bu hükümetin geçmişte dört yıl boyunca sürdürdüğü "Çözüm süreci" dir.
Neyse ki Haziran seçimleri bizi yönetenlerin aklını başına getirdi de bugün PKK;PYD, YPK Vb. örgütlerle müzakereyi bırakıp mücadeleye başlamış olması da bir başarıdır.
Ankara patlamasından hemen sonra bombacının ismi, ülkesi açıklanıvermiş, emniyet teşkilatıda bu başarıdan sonra kutlanmıştı.
 
Ama  daha sonra gelişen olaylar sayın Başbakanımızın tüm açıklamalarının doğru olmadığını ortaya koyuverdi.
 
Adına  TAK denilen PKK yandaşı bir örgüt Ankara Merasim Sokakdaki patlamayı kendilerinin yaptığını, bombacının da Van'nın Gürpınar ilçesi nufusuna kayıtlı Abdülbaki Sömer olduğunu açıklayıverdi.
 
Bu açıklamayla, emniyette, Başbakan da "ters köşe" olmuşlardı.yapılan araştırma, inceleme ve DNA testleri sonucu doğruyu TAK söylüyordu. Bombacı PKK'lı Van nufusuna kayıtlı birisi  çıkıverdi.
 
Van'da Taziye Çadırı
 
Ankara'daki kanlı saldırıyı gerçekleştiren terörist için Van'ın İpekyolu  ilçesindeki Esentepe Cami avlusunda PKK'nın yasal uzantıları tarafından hiç vakit geçirilmeden "Taziye çadırı" kuruluyor ve bu çadır DBT, HDP liler tarafından yoğun ziyarete ev sahipliği yapılıyor.
 
Milletimizi derinden yaralayan saldırı sonrası saldırıyı gerçekleştiren hain için taziye çadırı kurulması milletimizi derinden yaralamış, tepkilere neden olmuştur.
 
İşin ilginç yanı daha önce  terörist cenazesine omuz veren ve hakkında "terör örgütü propagandası yapmaktan" dava açılan  HDP  milletvekili Tuğba Sezer'de bu taziye çadırını ziyaret etmiştir.
 
Ankara'nın kalbine bomba koyan ve 29 masum canı katleden bu caninin taziye çadırında TBMM mensubu bir milletvekilinin "ne işi var orada" diye sorulabilir.
 
Bu olay da bize gösteriyor ki PKK'nın ne kadar yasal uzantısı varsa ki HDP; DBP vb.tüm bu kuruluşlar PKK ve Kandil güdümünde hareket etmekte, Milletvekili olmaları ise onlara sadece "yasal bir zırh" sağlamaktadır. 
 
TMM'nin bir an önce HDP li vekillerin durumunu elealmalı, devlete ,millete ihanet edenlerle birlikte hareket eden, katillere destek verenler hakkında derhal gereğini yapmalıdır.
 
Osman Özeker  24.02.2016
 
Toplam blog
: 287
: 3107
Kayıt tarihi
: 11.07.08
 
 

1949 Konya Ereğli doğumlu olup, halen İzmir'de oturmaktayım. A.Ü. Eğitim Fakûltesi mezunuyum  Ata..